Touch Screen pe orice suprafata plana

  • joi, 7 ianuarie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Light Blue Optics, o companie din Marea Britanie prezenta saptamana asta la Consumer Electronics Show, a venit pe piata cu un produs pe cat de inedit, pe atat de ingenios: LightTouch este un dispozitiv care transforma instanteneu orice suprafata plana intr-un ecran interactiv, un touch screen cu mai multe capabilitati.








LightTouch este un proiector laser holografic, capabil sa proiecteze o imagine cu rezolutie WVGA (Wide Video Graphics Array) care se transforma automat intr-un ecran touchscreen de 10 inch. Senzori in infrarosu detecteaza miscarea astfel incat orice suprafata plana permite utilizatorului sa interactioneze cu imaginea proiectata, dandu-i acestuia posibilitatea de a folosi diverse aplicatii prin simpla atingere a acestei imaginii.

Aria de aplicabilitate a acestui dispozitiv este atat de larga si variata incat practic orice idee poate deveni o aplicatie de folosit in realitate. Priviti doar cateva din imaginile de mai sus si veti intelege la ce ma refer. Cum v-ar placea ca la restaurantul favorit sa fie introdus un astfel de sistem, unde sa poti consulta meniul si sa vizionezi diverse fotografii in timp ce astepti sa ti se serveasca masa? Sau sa transformi orice masa intr-o suprafata de joc? Cum zice americanul: Sky is the limit!

Viitorul e chiar mai aproape decat parea in filmele SF ! Nu credeti?

Sursa: The Independent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu