Locuri de munca...mda

  • miercuri, 6 ianuarie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

De ceva vreme incoace tot sper sa imi gasesc un loc de munca mai bun, dar criza asta nu prea imi da mari sanse. Dar fiindca tot scanez site-urile cu oferte de locuri de munca, nu ma pot abtine sa remarc si sa comentez anumite lucruri care ma enerveaza.

In primul rand, ma enerveaza cei care posteaza anunturi in care se ofera colaborare pe Internet, munca la domiciliu si munca online. Sunt pline site-urile cu anunturi de genul asta si sunt multi care pica de fraieri daca isi pun speranta intr-un astfel de job. Aceste "joburi" sunt de fapt niste scheme puse la cale de unii care nu vor as munceasca. Cum functioneaza? Exista site-uri unde te poti inscrie pentru a fi "clicuitor profesionist" - esti platit sa dai clicuri. Dar nu va imaginati ca este chiar asa de simplu. Pentru a avea sansa sa castigi ceva (niste dolari maruntis) trebuie sa mai aduci cativa fraieri in schema. Fraierii pe care ii aduci tu cica iti sunt contabilizati in castigul tau, adica o parte din castigurile lor (0.00001%) intra in contul tau. Pentru asta ti se da un link (o adresa-cod personal) cu care sa agati doritori de "castiguri nelimitate online". Ei bine, unii dintre gigeii care au intrat in astfel de scheme s-au gandit sa apeleze la site-urile de recrutare pentru a-si gasi fraierii. Asa a ajuns sa se umple netul de oferte de genul celor de mai sus. Astfel, ei vor da un anunt in care ofera castiguri fabuloase din clicuri si vor posta link-ul-cod personal care te trimite spre site-ul unde te poti inscrie ca si "clicuitor profesional", dupa care trebuie sa cauti, la randul tau, alti fraieri buni de pacalit. Partea proasta e ca nu ajungi sa castigi nimic, dimpotriva, iti pierzi timpul si iti faci nervi. Cei ce castiga de aici sunt doar cativa dintre cei ce au inventat respectiva schema. Dar, cu toate astea, sunt o gramada de oameni care cad in plasa. Asta se vede din statisticile de pe site, respectiv din cati oameni au aplicat la aceeasi oferta de loc de munca. Si, credeti-ma, sunt destui.

In al doilea rand, ma enerveaza teribil anunturile cu Avonul. Anunta "castiguri fabuloase pe timp de criza", cand, de fapt, sunt niste farse. Adica sunt niste "joburi" pentru pitzipoancele care nu fac altceva decat sa se machieze toata ziua si apoi sa se laude la prietene. Merge, eventual, ca o ocupatie pe langa o slujba de baza, dar si acolo trbuie sa ai tragere spre "vacsuiala". Si apoi, de ce trebuie sa fie atatea anunturi? Unul mare nu ajunge? Numai pe myjob sunt cinci anunturi diferite de la Avon pe prima pagina. Nu e cam mult? Asta fiindca si aici merge aceeasi schema, respectiv cel care recruteaza mai multi reprezentanti castiga un procent din castigurile sau comenzile acestora.

In al treilea rand, nu suport ofertele pentru schemele MLM (Multi-Level Marketing), cele care anunta, la randul lor, castiguri fabuloase fara munca. Dar se pare ca romanul e foarte atras (cine nu e, de fapt?) de aceste oferte de bani nemunciti. Fiindca zica cine ce-a zice, asta nu e munca. Poate doar pentru cei de la nivelele I-II, manageri si managerasi. Dar tu, un biet romanas, nu vei ajunge niciodata printre aceia. Si, pentru a face MLM trebuie si tu sa cumperi si sa folosesti produsele lor. Altfel nu are farmec. Mai, adevarul e ca si din astia sunt destui. Eu una nu as consuma asa ceva. Nu am incredere in produsele lor, mai ales cele "naturiste", nici cat negru sub unghie. Celelalte produse poate sunt bune, dar sunt foarte scumpe. Asa ca si ofertele astea de munca se duc pe apa sambetei.

Si dupa ce ai eliminat anunturile genul celor de mai sus mai iti ramane eventual sa alegi intre "fierar-betonist", "prelucrator prin aschiere" sau "operator de interviu". Bleah !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu