Cartea de vineri - Jack Higgins

Jack Higgins este unul din autorii mei preferati. Cartile lui ma tin literalmente cu sufletul la gura. Chiar daca in general sunt considerate "lectura usoara", cartile lui Higgins sunt o adevarata placere.

Una dintre aceste carti am sa vi-o prezint astazi. Ea se numeste Pactul cu diavolul, a aparut la Humanitas in 1992. De cand e la mine in biblioteca am citit-o de cel putin trei ori. Si am de gand sa o recitesc. E ca si cand ai vedea un film de actiune doar ca e mult mai buna decat un film.



Sumar (extras de pe coperta a doua): Exista o veche zicala irlandeza: cel ce cu diavolul se insoteste nu se mai opreste. Si nimeni nu stie acest lucru mai bine decat Liam Devlin, personaj cu care cititorii romani au facut cunostinta in Vulturul a aterizat. Dupa ce in 1943 a fost implicat in tentativa de rapire a lui Churchill de catre Abwehr, a    fost apoi unul dintre capii IRA, iata-l acum, linistit profesor la Trinity College din Dublin, colaborand cu serviciul secret britanic pentru a da de urma unui primejdios terorist care lucreaza pentru KGB.

Este vorba despre o poveste de actiune captivanta, cu situatii limita si personaje de o inteligenta diabolica. Pentru a intelege mai bine actiunea trebuie sa avem idee si de putina istorie contemporana, dar simpla placere de a citi este de ajuns. O carte in stilul clasic a lui Higgins. Cine a mai citit carti ale acestui autor stie la ce ma refer. Oricum, recomand aceasta lectura cu toata increderea.  Puteti descarca varianta electronica a cartii din josul acestei pagini, la sectiunea Fisierele mele, fisier .rar  (arhiva) de 196kb, format carte .rtf (rich text format).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu