Curiozitati - Stadionul plutitor

  • duminică, 10 ianuarie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Situat in Marina Bay din Singapore, stadionul plutitor este singurul de felul sau in lume. Avand 120 de metri lungime si 83 de metri latime, aceasta adevarata minune arhitecturala poate suporta o greutate maxima de 1070 de tone, echivalentul a 9000 de oameni plus a 30 de tone de echimapent de scena pentru concerte si trei vehicule mlitare de cate 30 de tone - fiind astfel ideal pentru concerte "mai altfel".



Tribuna situata pe mal are o capacitate de 30 000 locuri. Intregul complex a fost construit in nu mai mult de 13 luni, fiind dat in folosinta in anul 2007. Este menit sa gazduiasca o serie de evenimente sportive (de la jocul de fotbal pana la Formula 1), dar si concerte sau chiar parade militare.



Avand o priveliste extraordinara asupra orasului si golfului, stadionul plutitor a atras pana acum mii de turisti, inlocuind cu succes vechiul stadion national demolat in 2007.



Totusi, acesta nu este doar un stadion. Este, de fapt, o platforma plutitoare care poate fi chiar mutata din loc in loc, conform cerintelor de moment, ea fiind proiectata in acest sens precum un joc puzzle.



Platforma este construita din 15 pontoane interconectate printr-un sistem unic de prindere, care ii permite sa fie in acelasi timp usor si robust, fiecare din aceste pontoane fiind, la randul sau, alcatuit din sute de parti mai mici. In plus, un sistem de tamburi uriasi de cauciuc impiedica stadionul sa fie afectat de valuri sau maree.



Sursa: PlanetOddity si Wikipedia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu