Top 10 inventii ciudate

  • vineri, 22 ianuarie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Un lucru e clar - omul e o fiinta creativa care rezolva probleme (chiar si acolo unde nu exista).  Nu zic, unele inventii sunt bune, imbunatatesc viata oamenilor; altele, insa, parca pur si simplu nu isi au rostul. Aveti mai jos un top 10 al celor mai ciudate inventii din ultima perioada:

Locul 10: Ruj anti-viol - Acest ruj este livrat impreuna cu un kit de testare a bauturii pentru depistarea urmelor de droguri folosite de catre unii indivizi pentru a-si ameti victimele. Astfel, femeile pot cica sa arate bine (datorita rujului) dar sa si fie in control (sa fie sigure ca nu au fost drogate). Pentru a-ti testa astfel bautura trebuie sa pui un strop din licoare pe doua benzi de control si sa astepti rezultatul (cam ca la testul de bebe). Daca se coloreaza in negru - e bai! Inseamna ca individul care te-a scos la un cocktail te-a drogat si vrea sa profite de tine. Fugi!


Locul 9: Credit card reader pentru iPhone - Ai un iPhone? Acum poti sa verifici soldul sau sa faci plati direct de pe iPhone atasand la acesta un simplu dispozitiv de citire a cardului de credit. Dispozitivul "Square" se ataseaza la mufa IPhone-ului si poate fi utilizabil imediat, fara comisioane, contracte sau alte taxe ascunse. Verificarea identitatii persoanei se poate face automat fie prin folosirea aparatului video fie prin semnarea pe ecran. De asemenea se va trimite mesaj de verificare care trebuie confirmat de catre platitor.

Locul 8: MP3 Player zburator - Melody Ballon e un mp3 player "mai altfel". Corpul gadget-ului e umplut cu heliu, astfel incat acest player pluteste deasupra ta in timp ce asculti muzica. "Zborul" lui poate fi controlat cu ajutorul unui inel. Castile puse in urechi impiedica playerul sa isi ia zborul cu totul

 
 
Locul 7: Priza cu prelungitor incorporat - Dupa cum arata imaginea aceasta e o idee pe cat de simpla pe atat de ingenioasa. Problema e ca trebuie sa faci o gaura cam mare in zid, pentru a intra tot dispozitivul. Altfel, firul poate avea o lungime de la 1,5 metri la 2 metri (eventual chiar mai mult). Dispozitivul are incorporat inclusiv un sistem de rulare a firului, exact ca la aspiratoare, astfel incat nu ne vor mai deranja niciodata firele de prin casa si vom avea un prelungitor la indemana oricand.



Locul 6: Camin rulant - Doresti sa te cuibaresti in fotoliul favorit si sa citesti o carte, dar esti prea departe de focul din camin? Nici o problema. Trebuie doar sa achizitionezi un camin rulant de la Conmoto si ai rezolvat situatia. Este vorba despre un camin care poate fi mutat din loc in loc, dupa dorinta proprietarului. Acest camin este alimentat cu etanol si poate fi mutat in timp ce arde, designul lui elegant facandu-l sa fie o atractie a casei, mai ales ca poti privi focul din ce directie preferi.


Locul 5: Degetar pentru carti - Este un dispozitiv de plastic care te ajuta sa tii cartea deschisa cu o singura mana, in timp ce iti bei ceaiul cuibarit in fotoliul favorit. In acelasi timp, dispozitivul poate fi folosit ca semn de carte.Vine in mai multe dimenisuni (in functie de grosimea degetului utilizatorului) si nu afecteaza cotorul cartilor pe care le tii cu ajutorul sau. In plus, e usor sa intorci paginile pe masura ce citesti.




Locul 4: - Carucior - locuinta multifunctional - De fapt, este o inventie pentru copii strazii, altfel nu ii vad rostul. Este vorba de un carucior de cumparaturi care se poate transforma intr-o "casa pe roti", avand inclus chiar si un dormitor. Inventatorul pretinde ca e ecologic, reciclabil, facut pentru mobilitate si explorare.Gata, s-a rezolvat problema locuirii. Facem un cartier numai din "camper karturi".


Locul 3: Cainele incarcator de baterii - Elvetianul Erik Schiegg a inventat "cainele solar" - el i-a confectionat propriului caine un costum care sa il apere de intemperii si in acelasi timp sa fie capabil sa incarce telefonul mobil al stapanului sau. Elvetianul a atasat de acest costum un panou solar miniatural, care e capabil sa incarce bateriile de la telefonul mobil, fara a incomoda in acest sens cainele. Dispozitivul functioneaza atat pe vreme frumoasa cat si pe timp noros.


Locul 2: Umbrela cu aer - Aceasta umbrela consta intr-un bat care face minuni. Nu are spite, nu are material impermeabil care sa iti acopere capul, are doar un maner special care sufla aer in mod constant,, formand o adevarata perdea de aer, astfel incat picaturile de ploaie nu pot sa te ajunga. Exista un buton de control in maner, cu ajutorul caruia poti regla marimea "umbrelei", o poti inchide sau poti mari/micsora lungimea manerului.



Locul 1: Imprimanta 3d gastronomica - cea mai ciudata inventie din acest top ten este imprimanta 3d pentru mancare. Cum functioneaza? Incarci recipientele de deasupra cutiei (vedeti imaginea) cu diverse ingrediente dupa care iti alegi felul de mancare dorit iar aceasta "imprimanta" iti va printa gustarea favorita. Simplu, nu? Totul intr-un mediu steril, cu pierderi minime, cu temperatura  atent controlata si cantitati  controlate de materie prima, cu posibilitatea de a masura atent caloriile. Ganditi-va ce gustari creative si total replicabile ati putea realiza.



Atentie! Acestea sunt doar concepte, idei, inventii - ele nu se gasesc (inca) pe piata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu