Geoana si energiile negative

Am ajuns sa ne rada lumea civilizata mai ceva decat pe vremea cand eram doar "niste mamaligari cu gaci stramti pe picioare si blanuri de oaie ce atarna pana la pamant" - acum suntem un popor care are un presedinte ajutat de forte energetice negative!


Geoana si energiile negative - Sau cum poti sa devii mai penibil decat pana acum (in cazul lui Geoana chiar se poate!).


Cotidianul american Washington Post publica ieri un articol cu titlul "Romanian claims negative energy lost him election" - Un roman pretinde ca energiile negative l-au facut sa piarda alegerile, articol in care pur si simplu ne face sa parem penibili ca natie. De ce? Fiindca in loc sa zica ceva de genul "Un candidat la alegerile prezidentiale pretinde ca..." americanii zic "Un roman pretinde ca...", ceea ce mie imi face impresia ca pentru ei toti suntem niste prostovani. 


De fapt, ce s-a intamplat? Geoana si sotia lui pretind ca a pierdut alegerile din cauza faptului ca pentru Basescu lucreaza niste indivizi "paranormali" care sunt in stare sa canalizeze energiile negative in dauna adversarilor lui Basescu. Astfel, la celebra dezbatere din ajunul alegerilor, la care Geoana a fost batut la fundul gol de catre Basescu (dovada ca il mai doare inca si acum!), "paranormalii" presedintelui au stat in dreapta camerei de filmat si au complotat impotriva lui Geoana, facandu-l pe acesta sa isi piarda concentrarea si, deci, alegerile. 

Soţia liderului PSD, Mihaela Geoană, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că soţul său a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finală din campania prezidenţială şi că şi ea a simţit aceste influenţe, transmite Mediafax. "Cred că a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar în sală oameni care lucrau la acest lucru", a spus soţia liderului social-democrat. Ea a precizat că această situaţie nu a fost pe toată durata dezbaterii, ci doar în anumite momente, "probabil decisive", pe care crede că soţul său le-a simţit. (conform Gardianul)



Am auzit destule lucruri bizare si penibile pana acum, dar totusi, de la un om care se pretinde intelectual si care ar fi vrut sa conduca aceasta tara, nu ma asteptam la asa ceva. Sincer, mi-e scarba. Mai ales ca iar se uita strainii la noi ca la felul 7. Dar stati, penibilitatea nu se opreste aici. Cica Viorel Hrebenciuc pretinde ca familia Basescu a complotat chiar mai parsiv decat atat, alegand culoarea violet in vestimentatie, pentru a mari astfel sansele lui Basescu de a castiga alegerile - o adevarata conspiratie violeta. Si toate acestea sunt descrise de catre cotidianul american pe un ton cat se poate de ironic la adresa bizareriilor democratiei originale romanesti. Dar stati linistiti, nu e vorba numai de cotidianul mai sus amintit:  elucubratiile lui Geoana et.comp. au facut ieri deliciul a nu mai putin de 130 de publicatii si site-uri internationale (conform Gandul).


Totusi, din toata aceasta chestiune am aflat (sau m-am convins) si eu un lucru important: politicienii nostri sunt niste dobitoci care cred in Scufita Rosie. In timp ce unii l-au luat pe Geoana peste picior pentru aceste afirmatii, Vosganian s-a oferit sa il invete sa se apere de aceste atacuri, iar penelistul Ghise a recunoscut ca i s-a intamplat si lui la fel, acest lucru "tulburandu-l". Partea curioasa din aceasta poveste e ca "Bunicuta" (Ion Iliescu) este cea care face apel la ratiune precizand ca traim in secolul XXI si nu e cazul sa ne intoarcem la Nostradamus. Mai mult, Iliescu declara ca astfel de pretentii pot fi facute doar de catre oameni needucati pentru oameni needucati - aceasta fiind singura declaratie a lui Iliescu de pana acum cu care sunt de acord.



Deci, putem in sfarsit sa lasam balta nenorocitele acelea de alegeri si sa ne intoarcem la ale noastre? Nu de alta, dar rad si curcile de noi. Romania secolului XXI pare scoasa direct din evul mediu, cu vrajitoare, horoscopuri, profetii treribile despre Apocalipsa si paranormali angajati in politica (cum zice si Ovidiu Nahoi de la Adevarul). Putem deveni mai jenibili decat atat? Si partea cea mai proasta e ca ne-o facem cu mana proprie. Ar fi cazul sa mai terminam cu prostiile si sa mai muncim ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu