Ultimele noutati Hi-Tech

A trecut cam multisor de cand nu am mai scris nimic despre noile gadgeturi aparute (sau care vor aparea curand) pe piata. Iata, deci, ultimele obiecte sau inventii care mi-au atras atentia:

1. Stick USB cu dispozitiv de blocare - pentru aceia dintre noi care se tem ca ideile stocate in fisierele de pe memoria portabila ar putea incapea pe maini necunoscute, cei de la Systematic Development au inventat LOK-IT, un stick USB cu protectie pe baza de parola.




Spre deosebire de Flash Drive Lock-ul aparut anul trecut, care consta intr-un simplu capac cu inchidere asemenatoare lacatului cu cifru, si care se putea pune la orice stick de memorie, LOK-IT-ul ofera o mai mare protectie, avand propria tastatura si posibilitatea introducerii unei parole de la 7 la 15 caractere. Pentru a-l folosi trebuie introdusa parola si din momentul in care se aprinde ledul verde ai 30 de secunde pentru a-l intruduce in mufa calculatorului, altfel se blocheaza din nou. De asemenea LOK-IT se blocheaza automat cand este scos din mufa USB.

2. SUMA - Mouse wireless care transforma o simpla atingere intr-o actiune pe monitorul calculatorului.



Conform reprezentantilor Cambridge Consultants acest prototip ofera o multitudine de posibilitati navagarii tridimensionale, transformand orice strangere, atingere sau rotire a mouse-ului intr-o actiune inteligibila pentru soft-ul folosit.

3. GO LIVE 1000 - GPS in timp real de la compania Tom Tom - ce foloseste un procesor ARM 11 500 Mhz, capabil sa ruleze softuri dezvoltate de terti, dar si softuri ca IQ Routes si HD Traffic, primul calculand care e traseul cel mai rapid pana la destinatie si al doilea oferind informatii din trafic in timp real.


In Europa Tom Tom va face parteneriat cu Vodafone pentru conectivitate in 33 de tari si timp de un an serviciile GPS oferite vor fi gratuite, dupa aceea introducandu-se un fel de abonament. GO LIVE 1000 a fost construit pentru a face calatoriile dumneavoastra relaxate, previzibile, sigure si mult mai placute.

4. V-LUX 20 - Aparat foto digital Leica, cu etichete GPS - Germanii de la Leica au lasnsat aceasta camera digitala compacta, avand 12.1 megapixeli, zoom optic de 12x, video HD, stabilizator de imagine dar si GPS. Acest aparat poate asocia si eticheta fotografiile pe care le faci cu locatia exacta pe glob, astfel incat sa nu mai poti spune niciodata ca nu iti amintesti unde a fost facuta o fotografie oarecare.
 

In plus, aceasta camera foto poate sa iti afiseze pana la 500 000 puncte de interes de pe glob care merita fotografiate. Toturi, pretul bate undeva catre 700 de dolari.

5. Nap Vieeb Plus II - Casca anti-somn - Daca nu sunteti bautor de cafea si totusi va fura somnul tocmai atunci cand ar trebui sa ramaneti treaz, inventia celor de la Takanoha & Co va va parea foarte utila.


Cantarind doar 15 grame, casca anti-somn functioneaza ca o alarma care nu te lasa sa adormi. Cum reuseste totusi sa isi dea seama daca ai atipit? Masurand unghiul in care iti este pozitionat capul si alertandu-te daca acest unghi scade sub o anumita valoare presetata. Alerta poate fi prin sunet sau prin vibratii. Ideea acestui dispozitiv a luat nastere in urma unui accident de masina provocat de carte presedintele companiei producatoare ca urmare a atipirii la volan. La cate accidente se intampla din aceasta cauza dispozitivul e mai mult decat binevenit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu