Pensiile privilegiatilor!!!!!!!

  • joi, 15 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Trebuie sa iesim din criza asta economica!!
Trebuie sa indeplinim cerintele celor de la FMI.
Dar de ce doar pe spinarea celor multi si necajiti? De ce doar cei ce abia isi duc traiul de la o zi la alta trebuie sa se sacrifice, sa faca eforturi financiare?
In urma cu vreo doi ani se promitea ca punctul de pensie va ajunge la 45% din salariul mediu.
Sant multi pensionari, e adevarat, dar tot statul e vinovat ca sant atat de multi pensionari.
Dupa asa zisa revolutie, la instaurarea noii ordini, guvernul de atunci in frunte cu presedintele tarii d-l Iliescu, au hotarat ca toti cei care au implinit 50 ani, femei sau barbati sa se pensioneze. Oameni care erau in putere, apti de munca s-au pensionat. Asa a fost mult mai usor pentru conducatorii din acele vremuri, sa inchida hala dupa hala, fabrici si uzine. Intr-un cuvant sa distruga industria din Romania.
Guvernul de acuma, dupa ce a promis ca va taia pensiile privilegiatilor, ce face? Taie tot din acele pensii mici.
Santem toti cetateni romani, traim in Romania, dar nu avem toti aceleasi drepturi.
Sa facem o paralela intre calculul pensiei pentru omul de rand si cei din magistratura.
-Celor din magistratura, li se calculeaza pensia dupa venitul din ulima luna lucrata la care se adauga si toate sporurile. E de mirare ca magistratii ajung sa primeasca pensii de peste 30.000 de lei?
-Omului de rand, i se ia in calcul toti anii de lucru, indiferent daca acest lucru ii micsoreaza pensia.
Pensia medie a omului de rand este de 800 de lei. Diferenta, ca de la cer la pamant. Drepturile in tara asta, doar pentru unii, nu pentru toti.
Pe vremuri iti alegeai din toata perioada lucrata ultimii 5 ani in care veniturile erau mai mari ca sa ti se calculeze pensia. Se stie ca in primi 15 ani de lucru ai o incadrare mai mica, abia dupa 20 de ani incadrarea [categoria] creste. De aceea consider ca noi cei multi santem dezavantajati la calcularea punctului de pensie.
O alta categorie privilegiata, cei din armata. Chiar daca nu au contribuit cu nimic din solda lor, pensia primita este mare, este cu trei zerouri si chiar cu patru.
Pe vremuri cand stagiul militar era obligatoriu, militarii munceau pe ogoare, munceau in constructii, construiau sosele, poduri, etc. Intr-un cuvant aduceau niste venituri statului.
Acuma armata nu mai aduce venituri, dar pretentiile, privilegiile au ramas aceleasi.
Toti santem cetateni ai acestei tari, vrem drepuri egale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu