Cum ati facut primul milion ? !!

  • marți, 20 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Am urmarit o emisiune in care un miliardar, unul din cei mai bogati oameni, ne explica cum a facut primul milion.
Era foarte convingator cand spunea ca a facut primul milion prin forte proprii. S-a prezentat la banca cu un plan si o echipa manageriala si a convins banca sa-i dea un credit cu care sa porneasca afacerea. Asa o fi, dar 'uita' sa ne spuna ca avea un nume 'greu', ca avea oarece functii.
Au fost multi care au crezut ca e nevoie doar de un plan de afaceri viabil, cu care sa te prezinti la banca, si gata vei putea porni o afacere. Nimic mai gresit. Ca sa primesti un credit era nevoie sa fi detinut o functie in posturi de conducere intr-una din intreprinderile statului, sau sa fii prezentat bancii de un nume greu.
Daca ai fost un oarecare, primeai un imprumut mic cu care nu reuseai sa pornesti o afacere. In schimb daca ai fost inginer, director, contabil, economist, arhitect, etc. ti se punea la dispozitie un credit substantial.
Cred ca mai sant unii printre noi care isi amintesc de sumele enorme care erau primite de indivizi care au fost in functii de conducere, fara nici o garantie.
Sa revenim la miliardarul nostru.
Anul 1989 l-a prins in functia de asistent universitar la -Institutul de Arhitectura din Bucuresti. In 1990 isi porneste prima afacere Alpfa-Constructii-Investitii Imobiliare care are ca obiect de activitate proiecte de arhitectura.
In 1995 intra in afaceri cu petrol.
In 1998 achizitioneaza Rompetrol.
Nu cred ca e nevoie sa mai spunem ca statul roman a cedat Rompetrol-ul pe nimic. Astfel miliardarul nostru ne da lectii de capitalism. Adica cum poti deveni mare capitalist, om de afaceri prosper.
Da ai dreptate, d-le mare om de afaceri, te si credem ca nu faci afaceri cu statul.
Ce alte afaceri cu statul sa mai faci, dupa ce ai primit Rompetrol-ul cadou nici nu mai ai nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu