Mediu privat

  • joi, 1 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Salariatii din mediul privat sant considerati 'carne de tun' in limbaj militar, adica sant sacrificati.
Sa ma explic de ce consider ca salariatii din mediu privat sant de sacrificiu. Nu am prea vazut ca cei din mediu privat sa faca greva, ce sa mai vorbim de mitinguri, sau de iesirea in strada.
Chiar daca salariul minim in mediu privat este mai mic decat la bugetari, ei muncesc, chiar daca sant trimisi in somaj, ei nu ies in strada, chiar daca li se taie sporurile si primele, ei nu le recastiga prin hotarare judecatoreasca. De aceea consider ca sant carne de tun, sant sacrificati.
Nu au aceleasi drepturi ca si bugetarii.
Mi se pare ipocrit sa mai iasa cate unii pe posturi si sa le spuna bietilor oameni sa nu accepte munca la negru, ca isi pierd toate drepturile.
Daca muncesti la negru in caz de accident nu vei avea drept de despagubiri, nu ai dreptul la serviciile medicale si la batranete nu vei avea o pensie.
Dar toti acei ipocriti nu vin in ajutorul salariatului din mediul privat. Acolo doar patronul hotareste.
Si marea majoritate a patronilor sant romani. Chiar daca e o firma straina in administratia firmei musai sa fie si un roman sau doi. Si se stie care e mentalitatea romanului, cel ce ajunge intr-un post caldut vrea sa se imbogateasca rapid.
De 20 de ani ne tot sacrificam, de 20 de ani nu mai reusim sa ajungem la un liman. Pana cand doar cei din mediul privat ajung in somaj?
Bugetarii daca sant trimisi in somaj, prin hotarare judecatoreasca sant repusi in functii. Daca li se taie niste sporuri [intre noi fie vorba unele care frizeaza ridicolul] prin hotarare judecatoreasca il vor primi mai departe.
Pai va intreb, atunci cum sa se faca reforma? Doar pe spinarea mediului privat?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu