Protectia sociala - incurajearea parazitismului ????

  • sâmbătă, 24 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Chiar nu mai inteleg care e scopul protectiei sociale. Ajutorul unor categorii nefavorizate sau incurajearea lenei, parazitismului.
Inclin spre a doua varianta. Chiar daca la inceput a fost o mana intinsa spre cei care erau in dificultate, unii au crezut ca acest ajutor social li se cuvine.

Statul a creat un sistem de a finanta nemunca, lenea, parazitismul, sau cum vrem sa-l numim.
Ne mai amintim cum statul dadea 20 -30 de salarii compensatoare celor care treceau in somaj. Se inghesuiau oamenii sa se inscrie pe liste. Erau mai multi doritori sa plece in somaj decat era nevoie. Nu e de mirare, cu sumele pe care le primeau pentru nemunca.
S-au invatat unii dintre noi cu castigul fara munca. De ce sa se angajeze si sa munceasca la patron pentru un salar atat de mic, cand e mai comod sa primeasca acel ajutor de la stat, fara sa mai munceasca.
Sant unii care vin sa-si ridice ajutorul social cu autoturismul. Vi se pare normal?
E criza, dar nu facem aproape nimic sa iesim din criza. Se vorbeste mult, dar finalizarea intarzie. E cazul sa ne trezim la realitate si sa ne apucam de munca.
Au cerut oamenii pamant, s-au distrus CAP-urile, IAS-urile si s-a impartit pamantul. Unii au vrut mai mult decat pot sa munceasca, acuma vezi hectare intregi de parloaga. Asteapta tot felul de subventii de la stat. Si chiar primesc, si dupa aceea ii vezi pe marginea soselelor vanzand motorina subventionata.
Chiar daca vi se pare ca e cam dura exprimarea, dar romanilor nu prea le place sa puna osul la treaba, romanii vreau sa castige fara sa se oboseasca prea mult cu munca. Atentie nu toti romanii intra in categoria asta, sant multi cei care muncesc din greu, toata stima pentru ei.
E criza, industria nu prea merge. Dar avem pamant, care sta nelucrat cam de multi ani.
Statul incearca, dar degeaba pune impozit pe pamant, incercand in felul acesta sa-i oblige pe proprietari sa-l munceasca.
Am o propunere daca 2 ani terenul nu e lucrat, statul sa-l recupereze, fara despagubiri, si sa se infiinteze ferme agricole.
Mana de lucru s-ar gasi. Toti cei care primesc ajutorul social sa fie obligati [ca doar asa se poate face treaba in Romania] sa munceasca pentru banii primiti.
Producem, nu mai importam atatea produse agricole. Banii care ies de la buget produc, nu sant doar bani cheltuiti.
Avem libertate.
Spunea cineva ca avem prea multa libertate ii dau dreptate.
Pe copii, nu poti sa-i lasi sa hotareasca singuri, ei nu pot deosebi ce e bine si ce e rau pentru ei insisi.
Libertatea prea multa, si prost inteleasa, poate distruge o natiune.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu