Capitala paralizata

  • vineri, 2 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Ieri capitala a fost paralizata in urma grevei spontane a celor de la transportul in comun.
Nimic nou, niste bugetari fac greva, vor salarii mai mari, vor prime de sarbatori, vor prime de vacanta.
Ce e noutate in greva de ieri e faptul ca liderii de sindicat au ramas de caruta cum s-ar spune.
Edilul sef al capitalei, Oprescu a mers la negocieri. Dupa cateva ore de negocieri cu liderii de sindicat si cu conducerea intreprinderii, anunta ca cei din transportul in comun isi vor relua munca imediat. Greseala, oamenii pleaca spre casele lor. Cand sant intrebati daca pornesc circulatia, le raspund ca vor porni maine [azi] la ora 4 dimineata.
La o dezbatere televizata, un lider de sindicat ingrijorat, atrage atentia asupra anarhiei miscarii sindicale. Ce pericol ne paste daca liderii sindicali nu mai au nici o autoritate asupra maselor.
Se stie ca un lider de sindicat urmeaza niste proceduri, face niste pasi, pana se declanseaza greva generala. Se mai stie, ca tot liderul sindical, da incetarea grevei dupa negocieri.
In situatia de ieri, liderul a fost neputincios, nu a mai controlat nimic. Chiar daca a promis incetarea grevei si inceperea lucrului nu a avut autoritate asupra angajatilor.
Ce ii ingrijoreaza pe unii e faptul ca masele de angajati nu se mai lasa manipulate de liderii sindicali.
Nici nu e de mirare daca ne gandim ca lideri de sindicat, s-au lasat cumparati de partide aflate la putere. PSD-ul a stiut sa-si asigure linistea in timpul guvernarii corupand si cumparand lideri sindicali.
Miron Mitrea mare lider sindical a fost ministru in guvernul lui Nastase i-a abandonat pe cei care l-au ales sa le apere drepturile. Marian Sarbu si el un fost lider sindical, si el i-a tradat pe cei care si-au pus sperantele in el si s-a dat cu puterea. A fost si el ministru. Mai sant si altii dar aceste nume ne arata cum miscarea sindicala e o punte de lansare pentru oportunisti.
Abia acum daca se v-a porni o miscare in masa necontrolata de putere s-ar putea schimba ceva.
Vom trai si vom vedea ce se mai intampla!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu