D'ale parlamentarilor

  • vineri, 9 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

Unii dintre alesii nostrii vor sa ne arate ca nu vin la parlament doar ca sa doarma. Ei mai au si idei.
Deputatul Valeriu Steriu are o idee foarte originala. Vrea sa impuna inchiderea supermarketurilor duminica. In felul acesta cica, ajuta pe producatorii romani sa-si vanda produsele. Populatia sa mearga duminica la piata sa-si faca cumparaturile. O idee laudabila, sa incurajeze pe micii producatori autohtoni. Care producatori, care produse autohtone?
Domnul deputat nu a vazut demult cum arata o piata, ca daca ar merge la piata ar vedea ca cele mai multe produse de pe tarabele pietarilor sant toate straine. Cartofi, ceapa, rosii, ardei, etc sant din import, si atunci ce vrea sa incurajeze acest deputat?
Adevaratii producatori nu stau duminicile in piata sa-si vanda marfa. Dupa ora 12 nu prea mai vezi prin piata decat pe cei care stau zi de zi, si pe tarabele lor vezi doar produse care se vand prin supermarketuri, si la un pret mai mic decat la piata.
Cica incurajeaza pe micii comerciantii care au magazine de cartier. Unii comercianti se aprovizioneaza direct din supermarketuri, isi pun un adaos comercial si apoi vand produsul. De ce sa mai dau in plus daca pot sa-l cumpar direct din supermarket.
Cate ceva despre initiatorul propunerii. Deputatul in cauza este independent [fost PSD-ist] Nascut in Bucuresti, familia din Brasov, ales intr-un colegiu din Olt. Studii politehnica, dar promovat [de PSD] in functii ce tin de agricultura. Un om cu o mare experienta. Reiese din propuneri si initiative.
Vreau sa ajung parlamentar, va promit ca daca ma sustineti si ma alegeti, eu voi veni cu niste propuneri mult mai spectaculoase.
Chiar imi vine o idee :sambata si duminica voi propune oprirea circulatiei, nu v-a mai circula nici o masina. Strazile, soselele vor fi reparate in aceste zile. Populatia sa mai foloseasca CFR-ul pentru deplasari. In felul acesta salvez si CFR-ul de la faliment. Asa-i ca am niste idei originale.
Inca una la ora 22 oprim curentul, in locuinte, pe strazi, peste tot facem economie si salvam planeta. Poporul sa mearga la culcare in felul acesta poate v-a creste natalitatea.
Vreau sa dorm si eu in acele fotolii, cred ca sant confortabile. Votati-ma alegeti-ma sa va reprezint si nu va voi dezamagi. Pana la viitoarele alegeri am sa ma gandesc la tot felul de idei care de care mai originale, aveti incredere in mine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu