Demnitate !!!!!!

  • luni, 12 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

In urma cu niste ani muncitorii din Hunedoara mergeu pe strada cu fruntea sus, aveau demnitate, aveau respectul de sine.
Aveau Combinatul Siderurgic. De pe urma combinatului siderurgic traiau zeci de mii de oameni.
A venit schimbarea, multe hale s-au inchis, au ramas mai putin de 1000 de oameni angajati. Miile de oameni care pe vremuri lucrau in Combinatul Siderurgic au ramas pe drumuri.
Oamenii, care pe vremuri tineau fruntea sus, aveau demnitate, au ajuns sa scormoneasca prim prejurul fostului Combinat dupa fier vechi. Aduna zilnic 15-20 de kilograme de fier vechi ca sa supravietuiasca. Acum ii vezi mergand cu capul plecat, strecurandu-se pe strazi, invinsi de viata.
Acesti oameni au fost despuiati de orice urma de demnitate. Au ajuns aproape in stadiul de animale care trebuie sa scormoneasca prin pamant, prin gunoaie, ca sa supravietuiasca.
Si nu e singura zona din tara in situatia aceasta. In toata Romania gasesti oameni [oare mai sant oameni, sau s-au transformat in animale] care traiesc in vizuine [canale] care scormonesc prin gunoaie dupa mancare.
Ce le-a adus democratia acestor oameni?
I-a despuiat de orice demnitate, i-a redus la starea de animale.
Ne facem ca nu-i vedem, ne facem ca nu exista. Dar ei exista.
Pe vremuri traiau alaturi de noi, aveau si ei un salar din care traiau ca toti ceilalti ,aveau un acoperis deasupra capului, erau oameni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu