La un pas de prabusire !!!!

  • miercuri, 14 aprilie 2010
  • Scris de ZumiElla

La aproape doi ani de la investire, guvernul Boc, se afla pe marginea prapastiei.
In 2008 cand acest guvern si-a intrat pe rol alta era alcatuirea. Imediat dupa alegeri cand se negociau aliantele, UDMR-ul a vrut sa intre la guvernare dar PSD-ul a fost categoric, nu-i dorim pe UDMR-isti. S-a facut o coalitie a PD-L-ului cu PSD. Acest guvern a rezistat un an. PSD-ul s-a retras si a intrat in opozitie alaturi de ceilalti. Inaintea alegerilor prezidentiale, opozitia a demis guvernul. PD-L-ul fiind minoritar in parlament, a pierdut si astfel Romania a ramas fara guvern.
Dupa alegerile prezidentiale cand Traian Basescu a castigat al 2-lea mandat s-a schimbat situatia si in parlament.
Cei care pana mai ieri erau in opozitie, au parasit partidele invinse si unii au trecut direct la partidul aflat la guvernare, altii s-au facut independenti.
Daca inaintea alegerilor prezidentiale PD-L-ul a fost in minoritate , acum si-au asigurat majoritatea in parlament.
Cu toata majoritatea din parlament, acest guvern nu reuseste [sau nu vrea] sa mai reduca efectele crizei. Ba, ne scufundam tot mai mult.
Toate masurile anti criza luate de guvern :reducerea salariilor si a pensiilor privilegiate, sporurile nerusinate, alte privilegii, nu sant puse in practica. Sau daca totusi sant puse in practica, prin hotarari judecatoresti sant recastigate.
I se reproseaza acestui guvern ca nu creaza locuri de munca care sa ne scoata din criza.
Exact asta i-a adus pe marginea prapastiei pe cei de la guvernare, faptul ca nu reusesc sa creeze locuri de munca.
Am avut o industrie, chiar daca nu era asa moderna, ca ceea din vest producea niste bunuri, aveam productie, care in majoritate mergea la export. Milioane de oameni aveau un loc de munca care le asigura traiul.
In loc sa modernizeze fabricile si uzinele, Iliescu si PSD-ul le-a distrus, a desfiintat mii de uzine si fabrici din toata tara si a lasat milioane de oameni pe drumuri.
Ce s-a construit in zeci de ani a fost distrus in cativa ani.
Se asteapta de la guvernul Boc, sa reconstruiasca industria, sa creeze locuri de munca pentru milioane de oameni.
Cu efort si cu sacrificii vom reusi in niste ani sa urnim reconstructia. Doar ca, si cei din varf trebuie sa faca sacrificii, nu doar prostimea. Elita v-a trebui sa renunte la privilegii. Gata cu salariile mari, gata cu privilegiile, toti cetatenii acestei tari sa faca eforturi pentru a depasi criza.
Dar toate astea sant un vis, aceasta reconstructie, stiti ca in fata morgana, o vezi in departare dar nu mai ajungi la ea. Vrem noi cei multi care abia supravietuim, dar elitele nu doresc acest lucru. Ei o duc bine mersi, si nu vor sa renunte la nimic.
Chiar daca guvernul Boc cade, vin altii. Si nimic nu se schimba, totul ramane la fel.
Elitele isi pastreaza privilegiile, in timp ce milioane de oameni se zbat sa supravietuiasca.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu