Noua metoda de prins soareci

  • vineri, 27 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Atentionare: Daca sunteti iubitori de animalute (in speta - soricei) nu cititi restul articolului ! (n.a. Mie imi plac soriceii, asa ca nu citesc in continuare si ma dezic de astfel de practici)

Dragi gospodine care locuiti la casa (uneori chiar si la bloc) si care aveti probleme cu soarecii, de acum inainte nu mai trebuie sa apelati la mila barbatului de langa voi pentru a va scapa de nedoritul vizitator care va rascoleste camara. Exista un dispozitiv care, pe langa ca ofera siguranta celui care il manuieste, constituie o unealta eficienta si igienica pentru indepartarea soarecilor din gospodarie.

Mai mult decat atat, va spun un secret. Acest dispozitiv este mai aproape de dumneavoastra decat credeti. De fapt, multe dintre voi il folositi aproape zilnic, in alte scopuri, evident. Pentru a apela la beneficiile acestui dispozitiv minune nu trebuie sa invatati pe de rost un manual de utilizare si nu aveti nevoie de un tutore care sa va arate cum functioneaza.

Si dupa ce v-am tinut atat in asteptare, va dezvalui in sfarsit care este aceasta noua unealta de prins soareci: ASPIRATORUL !!!

Imaginati-va urmatoarea intamplare (adevarata): o gospodina tocmai face curatenie intr-una din camerele de la casa de la tara. E cu aspiratorul in mana si il plimba alene pe mocheta. La un moment dat, de dupa canapea, isi face aparitia un biet soricel. Gospodina noastra, ca orice gospodina care se respecta, nu suporta soarecii. Nu ii suporta deloc, cu atat mai mult cu cat locuiesc in podul casei si au tupeul sa isi mai scoata din cand in cand codita la iveala prin camere, bucatarie sau, cel mai adesea, camara.

Evident, primul impuls a fost sa il prinda. Si  - stim cu totii - gospodinele nu suporta sa prinda soriceii cu mana sau sa-i pocneasca cu un ziar. Asa ca foloseste ce are la indemana - recte aspiratorul. Totusi, delicata cum o stim, gospodina noastra nu il va pocni pe soricel cu aspiratorul, va pune doar capatul (talpica aceea) deasupra lui ca sa il tina sa nu fuga pana gaseste o alta solutie pentru a-l captura.

Pe cand sa aduca alte instrumente de prins soareci, ia soarecul de unde nu-i. Primul gand a fost acela ca totusi rozatorul reusise sa scape de sub aspirator fara sa il vada. Abia in momentul in care a terminat curatenia si a scos sacul colector sa il goleasca, a vazut ca ceva misca in interiorul sacului. Cine credeti ca era? Ati ghicit, chiar soricelul, care a avut calatoria vietii lui pe teava aspiratorului in sus - mai ceva ca la un parc de distractii (desi nu cred ca s-a distrat prea grozav).


Bineinteles, gospodina noastra trage o noua sperietura  gasindu-se in fata creaturii,  dar, brusc, are o revelatie: descoperise o noua functie utila a aspiratorului, aceea de prinzator de soareci. Dupa ce goleste sacul de la aspirator, soricelul iese viu si nevatama, poate putin ametit, dar, in orice caz, era indepartat din casa - lucrul cel mai important.

Din pacate pentru soricel, finalul nu e chiar vesel. Desertat din sac, in curtea gainilor, a mai trait exact noua secunde inainte de a fi inhatat de o gaina mai bataioasa si inainte de a deveni motiv de cearta intre zburatoarele din curte. Pentru ca trebuie sa va spun ca gainile respective sunt carnivore - dar asta e o alta poveste.

Revenind la aspirator, e unealta de prins soareci ideala pentru gospodinele inimoase, care nu suporta sa il pocneasca pe soricel cu ceva. Aspiratorul va face totul igienic si de la distanta, iar victima va putea fi ulterior eliberata din sacul colector. Important e sa nu mai ramana in gospodarie, nu?

3 comentarii:

  1. :))))) am avut si eo...nu numai unul ci mai multi.
    Cand ii prindeam ii puneam sa faca scufundari:)))))...ce sa nl pocnesti ca il omori cand il prinzi=)))

  1. mda dar e o problema soricelul nu-si face aparitia ziua ci doar noaptea il auzi cum viziteaza intreaga incapere.gospodina noastra a avut noroc caci chiar atunci si-a facut soricelul aparitia.eu cand folosesc aspiratorul soricelul cred ca sta ascuns intr-un coltisor pana se face liniste:D

  1. Eh, mai apare uneori si ziua, daca ii deranjezi culcusul.

Trimiteți un comentariu