Aradul - de la "Ieri", prin "Azi" pana la "Maine" - MAINE

  • vineri, 13 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Iata ca serialul meu despre Arad a ajuns la ultimul episod. Dupa ce am vorbit despre trecut si despre prezent, astazi va voi prezenta viitorul.


Cati dintre voi, aradeni, stiti ca am ajuns subiect de facut misto? Se vorbeste cu ironie despre "strada cu 5 mall-uri", gluma despre care au auzit chiar si bucurestenii. Ei bine, strada asta este nici mai mult nici mai putin decat de-a noastra. Este vorba de Calea Aurel Vlaicu, artera care pana la sfarsitul lui 2010 ar trebui sa se mandreasca deja cu cinci mall-uri finisate si functionale.

Iata care e proiectul:



In zona Statiei CFR Arad va fi ridicat centrul comercial „Atrium“, o investitie a grupului britanic „Dawnay Day“. „Atrium Center Arad“ va cuprinde aproximativ 150 de  magazine si un supermarket. Suprafata totala construita va ajunge la 68.000 mp si va  cuprinde si o parcare de peste 200 de locuri. Valoarea totala a investitiei in „Atrium  Center Arad“ se ridica la peste 50 milioane de euro. Lucrarile de constructie vor fi  incepe in cursul acestui an, iar deschiderea centrului este planificata pentru ultimul  trimestru al anului 2008.

Cea mai mare investitie care se va derula in nordul municipiului Arad apartine companiei austriece „Delta“, care si-a anuntat intentia de a aloca 300 de milioane de euro pentru  un proiect imobiliar, care va cuprinde atat zone comerciale, cat si spatii de birouri si  rezidentiale, pe o suprafata totala de 52 de hectare. Lucrarile vor incepe in toamna  acestui an si vor fi incheiate in 2009. Complexul se va numi „North Gate Park“ si va  cuprinde un mall cu suprafata de 50.000 de metri patrati, cladiri pentru birouri, spatii  pentru logistica, dar si locuinte. De asemenea, pe suprafata totala de 520.000 de metri  patrati vor fi construite si centre comerciale specializate pentru materiale de constructii , mobila sau reprezentante auto. Proiectul mai include un motel, ateliere auto, o statie  pentru carburanti si un centru de activitati de recreatie.


In partea de sud a Aradului, va fi ridicat construit centrul comercial „Ice Plaza“, beneficiar fiind „Ice Property“ SRL. Complexul va cuprinde un hypermarket si un centru commercial.

Si compania „Africa-Israel Investments“ a cumparat un teren cu o suprafata de 8,1 hectare,  la Arad, unde va investi 50 de milioane de euro in constructia centrului comercial  „Arad Palace“. Mall-ul va avea o suprafata de 50.000 de metri patrati si va fi finalizat  in 2009. Dezvoltatorii intentioneaza sa extinda proiectul cu 75.000 mp, unde va fi  construita o cladire de birouri.



In plus fata de ce vedeti mai sus se vor construi noi blocuri de locuinte, va curge lapte si miere iar cainii vor umbla cu covrigi in coada. Toata lumea isi va permite sa isi sparga salariile la mall-urile aratate mai sus iar pacea va dainui pe vesnicie. Tam-tam!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu