Cartea de Vineri

Imi place sa citesc. E una dintre activitatile mele favorite, in afara de calculator si iesit la o bere. In ultima vreme am si apucat sa citesc cateva carti, unele mai bune, altele mai putin bune...dar citesc. Asa cum scriu in postul asta.
Dupa cum am promis, azi va voi prezenta Cartea de Vineri. Titlu: "Mai stralucitor decat o mie de sori". Autor: Robert Jungk. Cartea e veche, aparuta la noi in 1965 la Editura Politica.



Nu am aceasta carte in biblioteca. Mi-a imprumutat-o socrul meu cand nu mai aveam ce citi pe acasa. la inceput cand am intrebat despre ce e si mi-a zis ca e despre construirea bombei atomice, mi-am zis ca nu are rost sa o citesc, nefiind pasionata de fizica. Totusi, la cum mi-a laudat-o, am zis ca hai sa incerc.

Am inceput sa o citesc si nu am mai lasat-o din mana. In 2-3 zile am citit-o, (desi are la vreo 280 de pagini) in putinul timp liber pe care l-am avut. Mi-a placut la nebunie.

Cartea prezinta istoria construirii bombei atomice. Dar sa nu credeti ca va plictiseste cu formule de calcul, cu experimente si fractii - nu! Este o relatare a trairilor oamenilor care au contribuit la constructia bombei, a spaimelor lor, a felului in care au ajuns sa lucreze la bomba. Istoria porneste inca de la primele descoperiri in domeniul atomului realizate la inceputul anilor 1900 si urmareste pe rand toate marile "hopuri" trecute de fizicieni, matematicieni si chimisti in goana lor spre inarmarea atomica. Cartea prezinta drumul de la cercetarea stiintifica inofensiva care a ajuns sa se transforme intr-o cursa a inarmarii, la ceea ce s-a intamplat dupa lansarea bombelor asupra Hiroshimei si Nagasaki-ului.

Daca prezentarea de mai sus nu v-a convins, va mai spun doar atat. Dupa ce am citit cartea am devenit atat de interesata sa cunosc mai multe amanunte incat am vizionat vreo 5 sau 6 documentare care tratau aceeasi problema. Eu, care la inceput nici nu doream sa aud despre acest subiect. Apropo, vizionati documentare intregi pe net, gratis, la Top Documentary Films si Lukasig.

Pentru cine e interesat, am gasit cartea de vanzare la anticariat online.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu