HIV = SIDA o minciuna?

In ultima vreme ma uit la tot felul de documentare pe Internet. Pe site-ul Top Documentary Films sunt o multime de filme documentare pe care le puteti urmari in intregime, gratis, din pacate, fara subtitrare (doar pentru cei ce inteleg limba engleza).

Ieri am vazut un documentar care m-a pus pe ganduri. Este vorba despre HIV = AIDS, Fact or Fraud?, care trateaza un subiect sensibil, si anume legatura dintre virusul HIV si SIDA. Pe scurt, documentarul ridica semne de intrebare asupra veridicitatii afirmatiei ca SIDA este produsa de HIV si acuza autoritatile si mai multe institute de cercetare, precum si mass-media mainstream de faptul ca perpetueaza o minciuna si aloca fonduri pentru cercetari si producerea de medicamente inutile.



Initial, mai ales ca nu am auzit de aceasta teorie pana acum, am crezut ca e vorba despre ceva gen teoria conspiratiei, o adunatura de oameni care chestioneaza orice si vad "oameni in negru" peste tot. Dar cautand pe net mai multe informatii mi-am dat seama ca, de fapt, acesti oameni care contesta teoria oficiala HIV-SIDA sunt reputati oameni de stiinta, virusologi, bacteriologi, medici etc. care nu vor sa intre in linia oficiala dictata in principal de guvernul SUA si marile corporatii farmaceutice si de cercetare. Mai mult, am aflat ca sunt multe materiale aflate la dispozitie pentru ca noi sa studiem aceasta problema si sa tragem singuri concluziile. Exista carti, site-uri web, articole in reviste de specialitate si mai multe filme documentare care ridica aceeasi problema: minciuna ce ne-o toarna guvernele si institutiile de cercetare si mass-media cu privire la cauza si tratamentul SIDA.


Pe scurt, documentarul HIV = AIDS, Fact or Fraud? demonstreaza ca teoria oficiala cu privire la SIDA este gresita si ca efortul care se pune astazi in a gasi un leac impotriva acestei boli teribile este directionat gresit. Din 1984, de cand dr. Gallo si, pe atunci secretara de la sanatate a guvernului SUA, d-na Heckler au anuntat descoperirea virusului care cauzeaza SIDA - HIV - sute de milioane de dolari au curs garla catre institutele de cercetare si companiile farmaceutice, toate concentrandu-si resursele pentru a gasi un vaccin sau un leac care sa impiedice HIV sa cauzeze SIDA. Cand de fapt, intre HIV si SIDA nu exista o relatie de cauzalitate, ci una de corelatie. Cu alte cuvinte, oamenii care se opun teoriei oficiale sustin ca SIDA nu este cauzata de HIV, ci intre cele doua exista doar o corelatie. Nu toti oamenii care sunt pozitivi HIV contacteaza SIDA. Am zice ca aceia sunt norocosi, se mai intampla. Dar cum e cu cei care au SIDA, fara a fi pozitivi HIV? Daca virusul HIV este raspunzator pentru SIDA acest lucru ar fi imposibil.


Desi imediat dupa anii 80, cand a avut loc o explozie a cazurilor de imbolnavire cu SIDA, se astepta o adevarata epidemie care sa cuprinda lumea intreaga, s-a constatat ca, de fapt, SIDA afecteaza cu regularitate doar anumite categorii de oameni (considerate de risc), si anume: barbatii homosexuali, consumatorii de droguri injectabile si bolnavii de hemofilie. Doar 3% din totalul bolnavilor de SIDA nu fac parte din aceste categorii de risc.


In plus, Peter Duesberg, profesor la Universitatea Berkley-California afirma ca ceea ce in Africa este numita SIDA este cu totul alta boala decat SIDA din tarile civilizate. In timp ce SIDA din SUA, Europa (statele civilizate) afecteaza in proportie de 90% barbatii, SIDA din Africa afecteaza in mod egal femeile si barbatii, iar Duesberg crede ca sunt diagnosticate ca SIDA o serie de simptome si boli cauzate, de fapt, de nivelul scazut de trai, proasta alimentatie, lipsa igienei si altele asemenea, fiind vorba de o cu totul alta boala (sau mai multe boli) decat SIDA.


Tot Duesberg este acela care arata ca ar trebui sa ne uitam la adevarata cauza a bolii SIDA si anume la stilul de viata al categoriilor de risc. El sustine ca SIDA este cauzata mai degraba de consumul de droguri injectabile (de catre dependentii de droguri) si de droguri inhalante (folosite in special de catre homosexuali) cunoscute ca imuno-reprimatoare (imunosuppressive). De fapt, Duesberg afirma ca cercetarea cauzelor SIDA a fost canalizata intr-o directie gresita si ca oficial se doreste pastrarea acestei directii si respingerea altor ipoteze care ar putea duce intradevar la gasirea cauzelor - si de aici a leacului - SIDA.


Dar de ce nu ar dori guvernele, institutele de cercetare si companiile farmaceutice sa gaseasca cauza reala a SIDA? Simplu! pentru ca aici sunt implicati foarte multi bani. Pentru ca ar costa foarte mult o schimbare a doctrinei si, deci, a felului in care este abordata SIDA. Dr. Frank Buianouckas pune problema intr-un fel cinic: "Daca HIV e sa cauzeze ceva, atunci cu siguranta cauzeaza strangeri de fonduri". Mai mult, tratamentul general acceptat astazi impotriva HIV, asa-zisul AZT (azidothymidine, un compus anti-retroviral) face mai mult rau decat bine (sustine Duesberg), dar produce anual milioane pentru compania care l-a dezvoltat si patentat, Burroughs Wellcome Co.


In general nu sunt fan al teoriilor conspirationiste. Nu sunt convinsa ca masonii ne sufla in ceafa si nici ca guvernele statelor conducatoare ale lumii si-au pus in gand sa distruga omenirea asa cum o stim noi astazi. Am cunoscut persoane care credeau asta din tot sufletul si asta ii impiedica sa duca o viata normala (erau cam dusi cu pluta). Dar m-a interesat intotdeauna sa ascult mai multe puncte de vedere asupra unei chestiuni, nu doar ceea ce ne este servit pe tava de catre mass-media oficiala (mainstream), pentru a trage singura concluziile dupa evaluarea faptelor si dovezilor. Documentarul pe care vi l-am prezentat mai sus m-a facut sa vad ca exista si alte perspective asupra a ceea ce credeam ca e de la sine inteles. Inca o data, astfel de documentare imi demonstreaza ca teoria "crede si nu cerceta" este gresita si ca ne lasam prea usor manipulati de mass-media.



Documentarul il puteti urmari integral mai jos (lb. engleza):




Cititi si la Nostrabrucanus ceva despre acest subiect.
Cititi despre acelasi subiect si pe Leacuri.net.

6 comentarii:

  1. Si eu sunt unul dintre cei care au inceput sa nu creada in existenta HIV. Totusi, imi pun unele intrebari carein cazul acesta nu au un raspuns clar. In primul rand, cum se face ca acule simptome pe care le da infectarea cu acest virus, se regasesc in majoritatea cazurilor de infectare(febra, dureri artculare si musculare, inflamarea ganglionilor, greata, voma, diaree…)? Si mai am o nedumerire: De curand am citit o stire in care se spunea ca un individ ce avea diagnostic SIDA, si- a imbolnavit sotia, nespunandu-i ca este infectat. In urma acestui fapt sotia lui a murit dupa un an, cu diagnosticul SIDA? Poate cineva sa explice aceste fenomene? Inca odata tin sa mentionez ca si eu sunt foarte sceptic in ceea ce priveste existenta acestui virus, dar totusi aceste fenomene de care am amintit, tin sa contrazica ceea ce credem unii dintre noi. Astept raspunsuri si va multumesc!

  1. Laurentiu, iti raspund doar din pozitia unui amator. Nu am nici un fel de expertiza in domeniu. Problema HIV = SIDA e departe de a fi clarificata, cred eu. Totusi, trebuie sa faci diferenta intre HIV, care este un virus si SIDA, care este o boala. Sunt unii oameni infectati cu HIV care nu ajung sa dezvolte boala numita SIDA, si traiesc bine mersi pana la adanci batraneti (si mor din alte cauze fara legatura cu HIV). Pe de alta parte, documentarul pe care l-am prezentat mai sus declara ca sunt unii care sufera de boala SIDA fara insa a avea virusul HIV in sange. Ceea ce e o totala contradictie daca acceptam faptul ca HIV produce SIDA. Cum poate si apara SIDA daca cineva nu e infectat cu HIV? Nu stiu care este adevarul, de aceea e bine sa ne informam din mai multe surse. Citeste si aici: http://nuexistasida.wordpress.com/2008/08/03/sida-nu-exista-%E2%80%93-oamenii-mor-din-cu-totul-alte-motive%E2%80%A6/

  1. Multumesc pt raspuns, dar totusi nu inteleg: exista virusul hiv, sau nu, pt ca am inteles ca nu a reusit nimeni sa-l izoleze?

  1. Din cate inteleg, virusul ca atare exista., doar ca nu face exact ceeea ce se pretinde ca face.

  1. Virusul nu exista, n-a demonstrat nimeni, in lume, pana acum ca virusul exista, dar faptul ca ti se spune ca ai sida rste un impact emotional teribil, poti da mori de frica, pe bune.

  1. In anii asa zisi fatidici, expliZie sida, am fost internata cu fiul meu care a facut bronhopneumonie. Intro luna si jumatate cat am fost internata am vazut mii de copii , repet mii de copii pentru ca nu stateau internati decat cateva zile. Toti erau internati in urma vaccinelor dar un singur caz de imunodeficienta care avea o pancarda mare deasupra patutului unde scria diagnosticul. Dar nici macar acesta n-a facut sida. Deci este o mare, mare minciuna.

Trimiteți un comentariu