Contestarea alegerilor - sau cat de jenanti pot sa devina pesedeii

Geoană ţopăie din nou. Se crede iar preşedinte

Cererea PSD de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului a fost înregistrată, ieri, la Curtea Constituţională. PSD & Geoană se screm patetic pentru a-şi spăla imaginea jalnică de duminică seara, când au ţopăit degeaba, dovedind că sunt un întreg partid de prostănaci. Scopul evident al PSD este să-l delegitimeze pe Băsescu, încercând să-i atârne de picior această piatră de moară a fraudei închipuite. După ce a intrat în istorie ca „preşedinte pentru câteva ore, Prostănac pe viaţă!“, Geoană a reapărut după o dispariţie de două zile, interval în care a avut timp, din nou, să-i facă o vizită de relaxare lui Sorin Ovidiu Vîntu, iar acum a ieşit clamând că democraţia din România este în pericol şi că Traian Băsescu vrea să instaureze o republică după model Belarus. Asta după ce OSCE a emis un raport care arată că Geoană a fost favorizat de 90% din presa centrală din România, după ce PSD nu a avut nimic de comentat toată ziua alegerilor, fiind susţinută buna desfăşurare a alegerilor chiar de favoritul PSD, Pârvulescu de la Pro-Democratia, care afirma pe post la TVR că nu au fost decât cazuri minore.

Hoţii strigă prindeţi hoţii!

Discursul public al liderilor PSD a devenit brusc unul isteric, partidul-campion al fraudelor în ultimii 20 de ani pretinzåndu-se acum „victima sistemului - a groaznicului Aparat de Stat“. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că probele prezentate de PSD sunt suficiente pentru ca CC să decidă anularea alegerilor. Camioane peste camioane cu probe ar urma să fie måine deversate în poala judecătorilor de la Curtea Constituţională.
Potrivit unor decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, contestatorul alegerilor trebuie să demonstreze că fraudarea a influenţat câştigarea mandatului, iar în cazul de faţă Dragnea a pretins că există suficiente dovezi care să demonstreze că cele aproximativ 70.000 de voturi care l-au departajat pe Traian Băsescu de Geoană ar fi fost obţinute pe calea unei „fraude de dimensiunii colosale“. Întrebat de amănunte, Dragnea a declarat că le păstrează pentru pledoaria de la Curte, însă la Curte nu se produc pledoarii, conform dispoziţiilor art. 52 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
Se precizează aici că cererea se soluţionează fără citarea părţilor, cu participarea numai a judecătorilor Curţii, pe baza sesizării şi a celorlalte documente aflate la dosar. Curtea Constituţională poate dispune anularea alegerilor în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului. În acest caz, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor. În două zile practic, după ce vor scormoni în camioane, judecătorii trebuie să dea verdictul.
Aşadar, ce fel de probe invocă Dragnea şi alţi lideri PSD, pentru a justifica acuzaţiile de fraudă? Pånă una alta nu a fost arătată presei niciun fel de dovadă, care ar proba că un anume vot a fost dirijat prin fraudă către Traian Băsescu.
După ce au avut în secţiile de votare şi la numărătoare un PSD-ist, un PNL-ist, un UDMR-ist, un PNG-ist, un PC-ist şi doar un singur reprezentant al PD-L, după ce seara au strigat că au cåştigat fără să mai reclame nicio fraudă, acum pesediştii au început să învårtă la flaşneta hårbuită (dar clasică) a hoţilor care strigă prindeţi hoţii!

 Sursa:

PSD pune în practică planul B: contestarea alegerilor
Curentul - miercuri, 09 decembrie 2009

Ne lasam din nou manipulati?
Document intern: cum a pregătit PSD strategia „fraudării“ alegerilor

Bålciul contestării lansat de PSD ne aduce o imagine de ţară gen Afganistan sau Pakistan, în ochii întregii lumi, deserviciile de imagine - care pot determina şi un deficit major economic - fiind uşor de închipuit.
Strategia PSD pare însă să facă parte dintr-un aşa-numit Plan B, fiind dezvăluită chiar de un document intern atribuit PSD, apărut în presă în urmă cu o lună, care se potriveşte punct cu punct cu desfăşurarea actuală a evenimentelor. Strategia „hoţilor care strigă prindeţi hoţii!“ a fost minuţios pregătită de către echipa lui Ion Iliescu, expertul în dezinformare şi manipulare. Prezentăm selecţiuni din acest document prezentat în facsimil:
„Este esenţial pentru victorie ca Mircea Geoană şi liderii PSD să gestioneze ofensiv tema fraudării. Folosirea exit-poll-urilor din seara primului tur pentru a declanşa ofensiva pe tema fraudării.
Toate sondajele pe care le-am făcut până în acest moment arată că Preşedintele Mircea Geoană se apropie de scorul partidului şi că diferenţa faţă de Traian Băsescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale va fi una mică. Cercetările noastre sunt confirmate şi de sondajele prezentate în media. În condiţiile în care diferenţa din primul tur între Mircea Geoană şi Traian Băsescu nu va trece de 5%, este foarte important cine va revendica victoria în primul tur şi mai ales cine va începe turul II pe ofensivă. Nu trebuie oferită oportunitatea pentru PD-L de a prelua ofensiva, pe această temă sau pe alta.
Recomandăm ca în seara de 22 Noiembrie să se folosească exit-poll-urile pentru a declanşa campania ofensivă pentru turul II: Traian Băsescu şi PD-L au fraudat alegerile.
Concret, recomandăm ca exit-poll-urile de pe Realitatea şi Antena să arate o victorie a lui Mircea Geoană cu 3-4 procente în faţă (uşor peste marja de eroare). Dacă la numărătoarea parţială a voturilor diferenţa este mai mică sau Traian Băsescu este în faţă, se va declanşa o campanie extrem de agresivă cu acuzaţia că alegerile au fost fraudate.
Dezvoltarea temei fraudării alegerilor în turul II
Pentru a dezvolta tema fraudării alegerilor, astfel încât să devină principala temă de campanie pentru turul II, recomandăm acţiuni pe următoarele paliere: liderii PSD (atât la nivel central, cât şi local), media, activiştii PSD şi Internet.
La nivel central şi la nivel local, în toate apariţiile în media liderii PSD trebuie să vorbească pe o singură temă: alegerile au fost fraudate de Traian Băsescu şi PD-L.
Considerăm că ofensiva de proporţii în turul II pe tema fraudării alegerilor este cheia pentru victoria lui Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale.“

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu