Avem, in sfarsit, un presedinte ?

BEC a finalizat duminica renumararea voturilor nule, pentru Traian Basescu fiind validate 1169 de voturi, iar pentru Mircea Geoana 968. Reverificarea ceruta de Curtea Constitutionala la solicitarea PSD nu a schimbat pana in acest moment rezultatul alegerilor
 
Membrii BEC au termen pana luni, la ora 15.00, sa renumere voturile nule. Voturile nule de la sectiile de votare din strainatate, respectiv 863 de buletine, vor fi transmise Biroului Electoral Central (BEC) spre reexaminare in cursul zilei de luni, a informat duminica seara BEC, potrivit NewsIn.

De vineri seara pana sambata la pranz au au fost reexaminate de membrii BEC buletinele nule din 27 de judet, in timp ce buletinele din alte 20 de circumscriptii au fost analizate duminica.

Numarul voturilor din sectiile speciale din tara, declarate nule si renumarate pana acum de BEC, este de 137.206. Dintre acestea un numar de 2137 au fost declarate valabile.

Fiecare buletin de vot a fost reexaminat de un judecator, alaturi de cate un reprezentat din partidele care ii sustin pe cei doi candidati. Majoritatea buletinelor declarate valide dupa reexaminare aveau o stampila in casuta unuia dintre candidati si o alta in exterior, au explicat reprezentanti ai partidelor politice in BEC. De asemenea, unele stampile atingeau marginea casutei cu numele unuia dintre candidati.

BEC a precizat ca buletinele de vot nule vor fi indosariate sau introduse in plicuri pe sectii de votare, pe fiecare dosar sau plic urmand sa fie mentionat numarul sectiei de votare si numarul buletinelor de vot nule.

Sursa: 9am.

Putem, in sfarsit, sa dormim linistiti si sa ne vedem mai departe de viata?!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu