Utilitate sau fite? - Inventii si inovatii

*** Hydrofloor - podeaua care inchide sau deschide o piscina. Cum ar fi sa beneficiati de spatiul care in mod normal il ocupa piscina? Mai ales daca aceasta piscina este in interior, spatiul pe care puteti sa il recapatati nu este de lepadat. Hydrofloor functioneaza ca un mecanism care ridica sau coboara un planseu, astfel incat acesta sa poata acoperi piscina sau sa constituie podeaua acesteia. Producatorii belgieni ai lui Hydrofloor pretind ca acesta este un sistem cu multiple avantaje: pe de o parte este usor de folosit, sigur pentru copii sau persoanele cu nevoi speciale (adancimea piscinei poate fi controlata prin mecanismul de ridicare/coborare a planseului) dar este si ecologic deoarece conserva energia (cand piscina e acoperita nu se pierde caldura apei). 


 *** Mini Digi - o camera foto de dimeniunile unui breloc. Producatorii japonezi de la Green House au lansat pe piata Mini Digi, o camera foto digitala compacta care poate face fotografii 640x480 in format bmp sau jpg. In plus, poate face chiar filmulete in format avi sau poate fi folosita ca webcam. Dimensiune aproximativa: 6x3x3cm si o greutate de 30 grame. Merge cu o baterie tip AAA. si in ciuda dimensiunii sale poate stoca pana la 160 de fotografii, depinde de comprimarea folosita. Mini Digi-ul vine impreuna cu un CD cu driverele si este compatibil si cu WinXP si cu Vista si chiar si cu Windows 7.

*** Bicicleta electrica, fara pedale - HMK 561. Aceasta bicicleta (prototip) este construita din fibra de carbon avand proprietati electrice speciale ce isi iau puterea din insasi cadrul/designul futurist. Fibra de carbon fiind un bun conductor electric este folosita in locul unor cabluri electrice. Din pacate, din sumara descriere de pe site-ul unde a fost prezentata, eu nu imi dau seama cum functioneaza. Si din comentariile celorlalti de pe acelasi site vad ca nu sunt singura. Dar cel putin arata bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu