Inca doua zile libere platite pe an?

  • joi, 18 martie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Sau cel putin asta doreste d-l. Mircea Lubanovici, Deputat PDL ales in circumscriptia electorala nr. 43 DIASPORA, colegiul uninominal nr. 3. Acesta a a anunţat ieri ca va depune la Parlament doua proiecte de lege, care sa instituie Ziua natională de rugaciune si, respectiv, Ziua romanilor de pretutindeni, ambele nelucratoare.

“Voi propune o Zi nationala de rugaciune, pentru ca natiunea romana sa aiba o zi nelucratoare, in care poporul roman, care se declara crestin, sa poata sa se roage. Sa avem o zi, in care sa putem sa ne rugam lui Dumnezeu”, a spus Lubanovici, intr-o conferinta de presa. El a aratat ca nu a stabilit, inca, data acestei Zile naţionale de rugăciune.

Lubanovici a precizat ca propune ca pe 20 iulie, adica de Sfantul Ilie, sa se sarbatoreasca Ziua romanilor de pretutindeni. “Sa incurajam romanii sa se intoarca acasa si sa nu uite de unde au plecat”, a explicat deputatul PDL. Acesta a mai spus ca va initia un alt proiect de lege prin care sa incurajeze romanii din diaspora sa adopte si sa ajute copiii orfani sau persoanele cu dizabilitati. (sursa: e-actual)
-----------------------------------------------------
Problema mea nu e ca romanii ar avea prea multe zile libere peste an (cum sugereaza unii). Intr-un top realizat de Wall Street.ro se arata ca tara noastra se situeaza abia pe locul 11, cu 30 de zile libere pe an (concediu de odihna + zile libere legale), fiind depasita de tari precum Franta (40), Austria (38) sau Ungaria (33). Deci nu avem prea multe.

Totusi, nu vad de ce am avea o zi libera legala pentru rugaciune. Si la aceasta zi libera sa aiba dreptul doar cei ce "se declara crestini"? In acest caz propun sa aiba si ateii o zi libera in care sa isi sarbatoreasca libertatea de credinta. Dar sa nu uitam de musulmani sau de mozaici, sa le facem si lor o zi pentru rugaciune. Dar, pana la urma, oamenii astia nu se pot ruga si in alte zile?

Cealalta, cu Ziua romanilor de pretutindeni e ok. Mi se pare ca ne lipseste o zi libera in plina vara (asa cum era 23 August pe vremuri). Ziua de Sfanta Marie nu e ok, fiindca in loc sa mergi cu cortul trebuie sa mergi la biserica/manastire. Sa fie ca si un 1 Mai dar mai in mijlocul verii. Dar, pana la urma, sunt si eu subiectiva. Probabil cand voi ajunge pe la 50 de ani o sa imi trebuiasca mai mult o zi a rugaciunii decat una de mers cu cortul. Desi eu sper sa nu ajung acolo.

Mi-a placut comentariul lui Looser de pe site-ul aratat mai sus:

"Atunci de ce nu o zi libera de celebrare a imperecherii licuricilor? Sau pentru inflorirea primilor ghiocei, ca sa-i poti privi in tihna cum se deschid? Sau o zi de sarbatoare nationala pentru cand intra primul deputat/senator/ministru in parnaie pentru faradelegi pe spinarea poporului roman? Sau ziua libera a oamenilor care vor sa faca yoga? Eventual o zi libera nationala in care sa stergem cainii vagabonzi la fund?"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu