Ganduri pe fuga

*** Cica azi noapte a ars ceva apartament in blocul in care locuiesc. Zicea o baba care a tinut neaparat sa ne transmita aceasta informatie dis-de-dimineata, inainte sa mergem la serviciu (ca sa avem ce povesti probabil). Ne-a spus-o pe un ton confidential, atat de soptit incat abia am auzit-o, de parca era secretul secretului, dar se vedea ca abia asteapta sa mai ii iasa vreun cunoscut in fata ca sa ii spuna si acestuia grozavia.
- "Vai, maica, a fost foc az'noapte! A ars la noi in bloc, da' nu stiu unde, in fata sau in spate. Da' doua echipe de pompieri au fost. Va spui eu ca i-am auzit. La 12 noaptea au fost".
(Da pe dracu! La 12 si un sfert s-a terminat filmul la care ne uitam (The Taking of Pelham) si nu am vazut sau auzit nimic suspect. O fi zisat baba)

Totusi, de cand locuim in blocul asta (de vreun an si trei luni) ne simtim si noi mai in rand cu lumea. Adica parca se intampla ceva si in jurul nostru - avem vecini care se manifesta dragut, in stilul jurnalelor de groaza de la ora 5. Anul trecut era bezmeticul acela care cica umbla prin somn si s-a aruncat de la etajul patru pe balcon, cu tot cu perdea si a aterizat pe capota masinii unui vecin. Au dat si la stiri. Pentru amarasteanul acela noi am sunat la 112 - ne trezise din somn la 5 dimineata cazand pe masina si de acolo pe sosea si de la etajul patru asa se vedea de parca era mort, invelit intr-o perdea plina de sange. 

In plus, daca nu tot la doua zile dar sigur la trei zile vine Ambulanta la unul din blocurile vecine (banuiesc la acelasi bolnav, ipohondru sau nu), deci avem jocuri de lumini pe strada. Deja si stim la cine merge ambulanta asa ca ne e lene sa sarim la geam rosi de curiozitate, cum fac majoritatea babelor si mosilor din bloc. Am vazut o data, de doua ori si deja stim, e o rutina.

Mai e si vecinul de dedesubt care suspectez ca fie si-a gasit amanta sau servici (si nu prea mai freaca menta pe acasa), fie si-a ucis consoarta si a ingropat-o undeva fiindca de la o vreme incoace e destul de liniste pe la ei. Nu ca si pana acum, cand eram pe punctul de a suna la politie in fiecare seara crezand ca cei doi vecini s-au luat la omor (mai mult el pe ea decat invers).

*** Altfel...vine primavara si incep sa o iau razna. Ieri mergeam spre ITM sa duc niste acte la vizat cand, ajunsa la jumatatea drumului (fara posibilitatea de a ma intoarce la servici si a ajunge apoi la timp la ITM in orarul lor prescurtat), imi dau seama ca parca sunt prea libera in miscari (aveam amandoua mainile libere). Hopa! Am uitat nenorocita de sacosa cu documente la birou. Futui. Mai ceva ca in filmele cu prosti.

In rest abia astept sa vina primavara (si mai cu seama vara) sa mai ies la o terasa ca deja m-am imbacsit de la atata stat in casa. Sa mai ies seara la un ping-pong intre blocuri, ajutati de o sticla de bere palmata astfel incat sa nu fie vazuta de garda care isi face rondul prin parc. Nu de alta dar nu avem chef sa platim o amenda pentru consum de bauturi alcoolice in public. Si nici nu vreau sa mai ajung pe Agenda Neagra a jandarmilor aradeni. Prietenii stiu de ce!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu