Oraselul scobitorilor

  • sâmbătă, 20 martie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Nu, nu este vorba despre un oras unde se fabrica scobitori, ci despre un orasel facut din scobitori. Este opera lui Scott Weaver, a carui vis de a construi cea mai mare structura  din lume exclusiv din scobitori s-a adeverit cu acest "gigant". Structura are 2.74m inaltime, 2.13m latime si adancime de 61cm.


Initial aceasta structura era destinata sa fie o cale pentru rularea mingilor de ping-pong, dar autorul ei a continuat sa o mareasca pana a ajuns la aceste dimensiuni uriase avand in vedere ca se tine doar in niste scobitori prinse cu lipici.

 
Exista mai multe cai pe care ruleaza mingile de ping-pong si, in esenta, aceasta structura "imita" oarecum orasul San Francisco din SUA, deoarece diferitele ei parti sunt copii ale unor locuri faimoase din orasul californian: Parcul Golden State, Bay Bridge, Alamo Square, Fisherman’s Wharf si Cable Car tour.


Totul a inceput cu peste 34 de ani in urma. Spre deosebire de alte "minuni" de acest fel, structura lui Scott Weaver a fost una destul de putin costisitoare, daca ne gandim ca o cutie de scobitori contine 750 de bucati si costa 99 de centi. Totusi, americanului i-au trebuit in jur de 3000 de ore de munca si aproximativ 1 milion de scobitori.


 Desi multi s-au oferit sa cumpere aceasta opera de arta oferind sume destul de piperate, autorul nu doreste deocamdata sa se desparta de propria creatie, care i-a luat aproape jumatate din viata sa o construiasca.


Trebuie sa ai mare rabdare si mult timp liber ca sa realizezi asa ceva. Tot respectul.

Sursa: PlanetOddity.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu