Sistemul sanitar roman

  • sâmbătă, 6 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

In urma cu vreo 2 saptamani s-a petrecut un caz care pe mine m-a socat. Un barbat de 37 de ani muncea acasa la el in propria gospodarie cand a avut un accident, si-a rupt piciorul. Familia l-a dus la spital. La spital incepe tevatura care s-a sfarsit cu o tragedie. Era sfarsit de saptamana si medicul de garda spune sotiei accidentatului ca nu ii poate acorda nici un ajutor ca nu are asigurare medicala. Ajunge si tatal accidentatului la spital si spune ca plateste spitalizarea doar sa se ocupe cineva de pacient. Medicul de garda o intoarce si spune ca nu din cauza ca nu are asigurare medicala nu se ocupa nimeni de pacient, sotia a inteles gresit, nu se ocupa nimeni de pacient fiindca nu au medic ortoped de garda. Inca ceva pacientul a fost lasat sa zaca acel sfarsit de saptamana cu fractura la picior deschisa fiind tratat doar cu aspirina. Pana luni accidentatul a murit. Un barbat in floarea varstei a murit, a murit din cauza nepasarii medicului care era de garda. Socant e ca acel medic a declarat senin ca dupa ce pacientul a murit i-a inapoiat sotiei banii pe care ii primise.
S-a facut o ancheta si medicului de garda care e pensionar si are contract de colaborare cu spitalul i s-a reziliat contractul.
Tragic e ca acest caz nu e singular. Sant multe situatii in care pacientul operat se trezeste cu penseta sau cu alte obiecte uitate de chirurg.
In alte meserii poti sa repari sau sa refaci un rebut.
Medicul trebuie sa lucreze perfect nu isi poate permite sa greseasca.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu