Demnitate....decenta....onestitate....

  • joi, 18 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Sant trei calitati care lipsesc din compozitia politicianului din Romania. Politicianul roman dupa ce s-a cocotat intr-o functie greu mai poate fi dat jos, se tine cu dintii de acel post.
Se apropie congresul PSD-ului asa ca vorbim de liderul PSD-ului Mircea Geoana. Nu reusesc sa vad in persoana lui Geoana nici una din calitatile de mai sus. PSD-ul in frunte cu al sau lider Geoana au pierdut in alegerile parlamentare, au pierdut euro-parlamentarele, au pierdut si prezidentialele.
Mircea Geoana a pierdut toate alegerile la care a participat. Nu a reusit sa convinga ca este o solutie pentru criza pe care o traversam si pe care nu mai reusim sa o depasim.
Dupa toate aceste infrangeri astepti sa se schimbe ceva in PSD.
Onest ar fi fost din partea lui Geoana sa se retraga din fruntea PSD-ului. Demnitatea d-lui Geoana s-a dus in seara alegerilor cand a topait ca un hopa-mitica in fata intregii natiunii. Sa apara pe post si sa invoce "flacara violet" sau niste "puteri paranormale" drept vinovate pentru pierderea alegerilor atat sotia cat si Geoana in persoana mi se pare lipsit de decenta.
Daca PSD-ul nu vine cu niste schimbari, daca ramane tot acelasi lider in fruntea patidului ce credibilitate v-a avea la alegerile viitoare?
La alegerile trecute PSD-ul a castigat masiv in Moldova si Muntenia care au ramas fidele d-nului Iliescu inca de la primele alegeri. A castigat in comune si la sate si prea putin in centrele mari.
La acest congres aveti ocazia sa schimbati liderul. Puneti in fruntea partidului un om care la viitoarele alegeri v-a sti sa convinga electoratul sa voteze PSD.
Daca v-a fi ales tot Geoana dupa toate gafele si infrangerile suferite in aceste campanii nu stiu ce credibilitate va mai avea PSD-ul in alegerile viitoare sau cine il va mai vota.
Eu si cred ca sant multi ca si mine care asteapta un PSD care va putea sa aplice protectia sociala. Schimbati ceva in partid, acum aveti ocazia la congres. Lasati interesele si orgoliile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu