Capacitatea de a te bucura

  • luni, 8 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Nu mai stim sa fim fericiti, nu mai stim sa ne bucuram de niste lucruri simple. Am ajuns sa traim prea incorsetati. Unii din cauza neajunsurilor din viata de zi cu zi, altii dimpotriva de prea mult bine si huzur.
Cei care abia supravietuiesc dintr-un salar de mizerie nu au timp si mai ales energie sa se mai bucure de un lucru simplu, nu au timp sa admire un copac inmugurit impreuna cu copii sau sa priveasca niste nori si sa gaseasca diferite asemanari, sa-si puna copii sa faca niste niste exercitii de imaginatie.
Iar cei care au la dispozitie tot ce doresc nu se stiu bucura de tot ce au. Bogatul oricat are tot nu e destul vrea mai mult. Nu are timp sa se bucure sau sa fie fericit, le ofera copiilor tot ce doresc. Majoritatea acestor copii cand ajung adolescenti sant atat de blazati nu au nici un tel au primit tot ce si-au dorit mult prea usor dar sant oare fericiti sau sant doar niste teribilisti.
Avem net, avem cablu, stam in fata televizorului sau calculatorului. Pui pe calculator niste desene animate si ai scapat de copil. Dar santem fericiti?
Pe vremuri eram fericiti sa iesim din casa la o plimbare sa luam bilete la cinema sa vedem un film sa ne plimbam putin. Acuma avem filme acasa, nu mai iesim, dar santem fericiti?
Ne mai stim bucura pentru niste lucruri simple sau am uitat ce inseamna bucuria, fericirea.
Traim in epoca vitezei nu mai avem timp de nimic. Hai sa ne oprim o clipa si sa incercam sa ne mai bucuram de o zi cu soare, de un fir de iarba, de un copac inmugurit , de o pietricica mai deosebita, de o vrabiuta cum topaie.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu