Interesant - Inventii si descoperiri

Lumea devine pe zi ce trece mai ciudata - tehnologii pe care nu le puteam vedea decat in filmele SF isi fac deja aparitia pe piata. Iata ultimele inventii care mi-au atras atentia:

1. Imprimanta "Pre-Peat" cu re-scriere - nu foloseste cerneala si nici hartie obisnuita, astfel incat dupa costul initial de achizitie nu mai trebuie sa dati bani pe consumabile. Inventata in Japonia, aceasta imprimanta foloseste un cap termic ce "scrie" pe folii de plastic termosenzitive. De asemenea, foliile de plastic (asemanatoare hartiei) pot fi sterse de catre aceeasi imprimanta si refolosite la printat. Astfel, o folie poate fi utilizata de pana la 1000 de ori. Totusi, pretul "piperat" al imprimantei si al primului set de folii (set ce contine 1000 de bucati) va face ca aceasta inovatie sa nu ajunga la consumatorii obisnuiti: 5500$ imprimanta + 3300$ foliile de plastic.






2. Chilli Bed - Patul cu sistem de incalzire/racire incorporat - Este vorba despre o saltea care are incorporat cate un sistem de incalzire/racire pentru fiecare din cele doua parti ale patului, astfel incat cei doi parteneri isi pot regla temperatura asternutului dupa pofta inimii. Temperatura maxima de incalzire: 47.8 °C iar cea minima de racire: 7.78 °C. In functie de marimea saltelei dorite, pretul merge de la 399$ pana la 649$.


3. Air Mouse - Un "soricel" care va face utilizarea calculatorului mai simpla si mai sanatoasa pentru incheieturile mainilor. Purtat ca o manusa, acest mouse wireless poate fi folosit timp de o saptamana inainte de a fi reincarcat. Folosind un laser optic, acest mouse functioneaza aliniindu-se cu ligamentele palmei si incheieturii mainii. Asta permite mainii sa stea intr-o pozitie neutra si sa nu fie fortata in pozitii incomode pentru mult timp. In acelasi timp, AirMouse a fost astfel proiectat incat daca mana nu se afla intr-o pozitie neutra (de pilda cand tastam) sa nu functineze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu