Prostia......nechibzuinta .... sa fie taxate!

  • sâmbătă, 20 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Am o sugestie pentru guvernanti, taxati prostia si nechibzuinta.
Nu mai vreau sa platesc pentru prostia unora. Nu sant de acord ca din taxele si impozitele pe care le platesc eu si sant milioane ca si mine sa fie salvati niste oameni nechibzuiti, sau inconstienti ,sau prosti dea binelea.
Iarna aceasta a fost zburlita rau, cu cod galben, ba si portocaliu. Cu masini inzapezite, cu oameni care asteptau sa fie salvati, si inca nu s-a terminat aceasta iarna. Dar si iarna trecuta si cealalta cam tot asa a fost, nu putem sa spunem ca aceasta iarna a fost un caz izolat sau ca ne-a luat prin surprindere viscolul sau ninsoarea.
Majoritatea, daca nu chiar toate posturile tv ne-au aratat oameni surprinsi de viscol si inzapeziti in trafic, au facut o adevarata drama din asta. Sa le plangi de mila bietilor oameni prinsi de viscol si ramasi inzapeziti. Reporterii toti ca unul blamau autoritatile ca nu iau nici o masura sa-i salveze pe bietii oameni, care au ramas inzapeziti fara hrana si fara apa.
As fi vrut ca macar un reporter sa puna intrebarea : de ce a-ti plecat la drum cand a fost facuta avertizarea cu cod galben si cod portocaliu? Chiar nu a interesat pe nimeni aceasta intrebare?
Exista info-trafic, exista serviciul meteo la care se pot solicita informatii despre starea vremii, despre trafic, despre soselele, care sant inchise. Cati dintre cei ramasi inzapeziti au solicitat aceste informatii? Si cati dintre ei au tinut cont de aceste avertizari?
D-lor stiristi din punctul meu de vedere a-ti ramas corigenti la aceste stiri nu v-ati facut meseria, nu a-ti pus intrebarile care trebuiau. Cati au plecat la drum doar ca au vrut sa ajunga la parinti sau la neamuri? Cati dintre ei au plecat la cumparaturi sau alte asemenea chestii care se puteau amana cu o zi sau doua fara probleme?
Pentru salvarea celor prinsi de viscol si inzapeziti s-a folosit combustibil, a fost efortul uman remunerat, a fost uzura utilajelor, ba au fost primarii care au oferit sandvisuri si ceaiuri calde. Din ce bani toate astea? Cati ditre cei salvati primesc factura pentru acest serviciu? Cati dintre cei ce asteptau sa fie salvati sant obligati sa-si plateasca nechibzuinta sau prostia?
D-lor guvernanti puneti taxa pe prostie, trimiteti factura celui nechibzuit sau prea increzut, nu ma puneti pe mine si pe alte milioane de oameni sa plateasca prostia unora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu