Quo vadis Romania ???

  • sâmbătă, 22 mai 2010
  • Scris de ZumiElla

Spre ce ne indreptam, si ce ne mai asteapta?
Multe voci s-au ridicat in cei 20 de ani, care au condamnat populatia mai simpla fara multa pregatire ca asteapta totul de la stat. Ca romanii nu vor sa inteleaga, ca gata s-a terminat cu regimul comunist, statul nu mai trebuie sa te ajute, trebuie sa te ajuti singur.
La desfiintarea fabricilor si uzinelor, primii care au ramas fara locuri de munca au fost muncitorii. Conducerea intreprinderilor a mai ramas pe functii cativa ani si si-au luat salariile, chiar daca nu mai era productie. Cica pentru a conserva utilajele, si cladirile. Care??
Dar acum un alt aspect vreau sa aduc in discutie. E vorba de acel aspect, descurca-te, statul nu te mai ajuta. Si asta li se spune acelor oameni simpli fara prea multa pregatire.
= Statul ce face ? =
Hai sa vedem, avem mare nevoie de relansarea economiei. Ca sa iesim din criza e nevoie de productie. Ca sa producem avem nevoie de intreprinderi.
Pozitia guvernului vizavi de nevoile tarii : vrem sa atragem investitori straini care sa deschida firme la noi in Romania, care sa le dea de lucru somerilor.
Adica tocmai ceea ce i se reproseaza omului de rand. Ca nu se ajuta singur ci asteapta sa vina altii sa-l ajute.
Exact asta face statul, asteapta sa vina strainii, sa construiasca si sa puna pe picioare industria [pe care tocmai statul, prin reprezentatii sai au distrus-o].
Investitorii straini.
Investesc in Romania doar pentru facilitatile fiscale oferita de stat, si mana de lucru ieftina. Dupa ce trece perioada in care sunt scutiti de anumite taxe si impozite pleaca mai spre est unde vor beneficia de aceleasi scutiri.
Cu ce se alege statul. Cu prea putin, pe cand ar ajunge sa incaseze taxele si impozitele firma pleaca in alte parti.
Mai e un aspect care priveste angajatii acestor firme.
Reprosul cel mai des intalnit din partea investitorilor straini la adresa angajatilor, pretentiile salariale. Aceste pretentii salariale sant privite ca un afront, ca o nesimtire a muncitorului. Iar conducatorii nostri si nu numai, le tin isonul, auzi cata nesimtire pe muncitorul asta sa nu se multumeasca cu un salar de 800 de lei, sa ceara mai mult.
Daca privim lucrurile de pe parte cealalta vom avea cu totul alte perspective.
Daca lucrezi 2-3 ani la o firma prinzi indemanare, lucrezi mai bine calitativ, si mai mult. Iti doresti o recunoastere a eforturilor depuse. Cum? - prin cresterea salariului.
De 20 de ani avem in fruntea tarii doar oameni cu o pregatire superioara, juristi, economisti, care ne condamna pe noi oamenii simpli fara pregatire ca asteptam mura in gura.
Ce fac acesti intelectuali superiori ??
Asteapta sa vina strainii ca sa scoata tara din r---t.
Santeti politicieni a-ti vrut sa fiti in fruntea tarii, lasati deoparte interesele personale, interesele de grup, si inhamati-va la treaba. A-ti promis ca toate eforturile voastre se vor indrepta spre binele celor ce v-au votat.
In campanii face-ti promisiuni, dar dupa ce v-ati ocupat fotoliile uitati de toate in afara de interesul propriu.
Cei care au transformat politica intr-o trambulina spre imbogatirea rapida, ar trebui sa ia in seama niste lucruri.
Nu aruncati tot greul in spinarea celor multi, doar pentru ca asa e cel mai usor.
In unele tari politicienii sant tinte, sant vanati.
A cam ajuns cutitul la os.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu