Masuri impuse de FMI

  • miercuri, 5 mai 2010
  • Scris de ZumiElla

FMI impune cresterea cotei unice de impozitare si cresterea tva-ului.

Daca pana acum ne-a fost greu, de acum v-a fi si mai rau. Vom suferi pentru ca guvernul nu a fost ferm in punerea in practica a masurilor anti-criza.
Masurile impuse de FMI au fost :- reducerea numarului de angajati in sistemul bugetar si -reducerea cheltuielilor salariale prin taierea unor sporuri.
Inca din 2009 guvernul a anuntat disponibilizari masive in sistemul bugetar, dar nimic nu s-a realizat.
De ce ? Miscarile sindicale din sistemul bugetar au pus presiune pe guvern. Revendicarile strigate in strada au fost sustinute de PSD-isti si PNL-isti in mas-media.
Zilnic pe posturile Antenelor si a Realitatii apareau membrii ai celor 2 partide si impreuna cu analisti politici criticau guvernul. Ba ca au taiat salariile bugetarilor, ba ca vor sa-i trimita in somaj pe bugetari.
Acuma toti acei PSD-isti si PNL-isti, impreuna cu aceeasi analisti politici, critica guvernul ca nu a pus in practica masurile anti-criza, ca daca se faceau disponibilizarile la timp, nu se ajungea in acest impas.
Acest guvern trebuie demis.
Guvernul si-a asumat o raspundere, pe care nu a fost destul de ferm sa-l transpuna in practica.
Acest guvern a stiut de la numire ca v-a trebui sa ia masuri severe, masuri anti-populare ca sa scoata tara din criza. La depunerea juramantului si-au asumat o raspundere pe care nu au fost in stare sa-l respecte.
Indiferent cine v-a guverna tara, v-a fi nevoit sa ia niste masuri drastice ca sa iesim din criza.
Nu mai avem timp sa ne gandim la imaginea partidului, la pierderea popularitatii, sau mai stiu eu ce alte chestii de care tin seama politicienii.
Prin nerespectarea acordului cu FMI, adica disponibilizarile din sistemul bugetar, si taierea sporurilor, s-a ajuns la impunerea unor masuri si mai grele pentru sectorul privat.
Cei care vor suferii cel mai mult prin marirea cotei de impozitare vor fi privatii.
Iar cresterea TVA-ului o vom simti cu totii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu