Guvernul spune lucruri traznite: Taxa pe sare !

Din seria "Guvernul spune lucruri traznite", astazi - Taxa pe sare !

_

Reprezentanţii guvernului vorbesc chiar despre o politică de reducere a conţinutului de sare din produsele alimentare. Taxa pe sare ar veni să corecteze consumul excesiv din România, unde oamenii mănâncă de două ori mai sărat decât ar trebui.
"Va trebui să facem o politică de reducere a conţinutului de sare din produsele alimentare prefabricate şi cei din industria alimentară vor trebui să acceseze acest lucru. Vorbim în momentul de faţă de infarct miocardic la vârste de 20-30 de ani. E regretabil. Şi nu se întâmplă în America, ci pe teritoriul Romaniei" a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
O astfel de taxă i-ar afecta atât pe producătorii de alimente cât şi pe consumatori.
Sursa: Antena3.ro
_


Voi ce parere aveti? 
Sa fie oare sarea (zaharul si grasimile) cel mai mare dusman al nostru? Ati observat ca au scos de la TV atentionarile acelea cu fumatul si alcoolul si au introdus in locul lor sarea, zaharul si grasimile? Sunt oare acestea mai daunatoare decat celelalte? Sau oarecum se propaga ideea ca romanii au scapat de consumul excesiv de alcool si tigari, cand de fapt nu e chiar asa. Care e ideea din spatele acestor atentionari?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu