Bani aruncati in vant

  • joi, 20 mai 2010
  • Scris de ZumiElla

Santem in criza.
Nu santem singura tara care se confrunta cu aceasta situatie, vezi dezastrul din Grecia.

Dar in continuare cei de la putere arunca banii in vant.
Da, se i-au masuri de reducere a crizei, dar aceste masuri ii vizeaza doar pe cei mai amarati si saraci cetateni ai acestei tari.
Prima masura si cea mai importanta, reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si reducerea pensiilor cu 15%.
In continuare institutiile puterii raman neschimbate. Nu se reduce numarul angajatilor, nu se reduc cheltuielile.
Sa luam guvernul : sant 17 persoane, : prim-ministru, vice-prim si 15 ministri. Fiecare minister are are intre 3 si 7 secretari de stat. Fiecare secretar de stat are la randul sau asistenti, tot asa intre 5 si 10 persoane. In plus mai sant soferii, mai sant oamenii de la curatenie, mai sant bodyguarzii, etc. Si astfel din doar 17 oameni ajungem la o cifra de te doare capul, si toti acesti oameni sant platiti din contributiile noastre. Si fiti siguri ca nu au salariul minim pe economie.
Hai sa aruncam un ochi peste gard la vecinii nostri din Ungaria. Ce vedem la ei? Au redus numarul de ministri la 7. Ei inteleg ca e criza, dar nu arunca doar, in spinarea populatiei tot greul.
Ii invidiez pe vecinii nostri, intotdeauna au dus-o mai bine decat noi. Cei ajunsi in fruntea tarii fac ceva pentru tara lor, nu sant pusi pe capatuiala ca ai nostrii.
Vine la rand parlamentul : avem 471 de parlamentari. Fiecare parlamentar are in teritoriu cabinet si angajati intre 5 si 8 sau mai multe persoane. La parlament sant o armata intreaga de angajati intre 1500 si 2000 de persoane.
Parlamentarii din provincie au cazare la hotel. Cazarea unui singur parlamentar ne costa 2000 de euro pe luna.
Platim salariul parlamentarului, platim diurna, platim cazarea, platim chiria cabinetului din teritoriu, platim angajatii parlamentarului, platim deplasarile prin capitala, platim deplasarile din teritoriu spre capitala si inapoi, platim deplasarile peste hotare.
Pe langa toate aste mai platim si intretinerea pentru acel imens palat care este cladirea parlamentului.
Bani aruncati in vant.
Vrem sa vedem ca se iau masuri impotriva risipei banului public, si in aceasta directie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu