Noutati Hi-Tech - Inventii si Inovatii 1

  • luni, 20 septembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

"Mitraliera" pentru insurubat - am vazut in filmele cu Rambo si altele de acelasi gen celebrele mitraliere cu benzi de cartuse, de ce nu am folosi asta si la ceva constructiv?
Aceasta a fost ideea celor de la Simpson Strong-Tie, compania producatoare a Quik Drive, surubelnita cu alimentare automata. De fapt, nu e o surubelnita in sine, ci un sistem care se poate monta la surubelnitele sau bormasinele normale.
Vedeti in clipul video de mai jos cum se lucreaza cu aceasta "mitraliera":





C.R.A.B. - robotul politist - daca tot am vorbit de Rambo, de ce sa nu il amintim si pe RoboCop? Cybernetic Autonomous Remote Barricade (pe scurt C.R.A.B.) este robotul care va putea patrula in curand pe strazile Londrei, venind in ajutorul patrulelor de politisti formate din oameni. El va putea fi trimis in zonele in care oamenii si-ar risca viata daca ar patrunde, rezistand foarte bine armelor de foc sau loviturilor cu diferite obiecte. Tehnologia care sta in spatele inteligentei artificiale a C.R.A.B. a fost dezvoltata in secret in ultimii 12 ani ca rezultat al colaborarii dintre fabricantii de arme de la Dalton/Stanley si megacorporatia Omni Consumer Products.





Autobuzul-Tunel - un concept deosebit de interesant care va fi in curand dezvoltat de catre compania chineza Huashi Future Car-Parking Equipment.


Este vorba de un mijloc de transport in comun (nu cred ca pot spune daca e tramvai, autobuz sau metrou) care are menirea de a ajuta la decongestionarea traficului in marile orase. El este astfel conceput incat pasagerii sa circule "la inaltime", urmand ca pe sub aces "gigant" sa circule autoturismele nestingherite, exact ca printr-un tunel.
Primii 186 de kilometri de cale de rulare a acestor BRT (Bus Rapid Transit) vor fi construiti la sfarsitul acestui an, in Beijing, China. Ei vor circula cu o viteza medie de 40km/h si au o capacitate de 300 de persoane.
(clipul de mai jos prezinta conceptul. Merita urmarit pana la capat, chiar daca e in chineza)





Bicicleta maleabila antifurt - Kevin Scott, un tanar designer britanic a inventat o bicicleta maleabila care se poate indoi si "lega" dupa un stalp oarecare, fara a avea nevoie de un lant de bicicleta. Sistemul antifurt este incorporat in rama bibicletei, astfel incat prin indoire cele doua capete ale bicicletei se blocheaza facand furtul imposibil.

2 comentarii:

  1. Daa, faza cu bicicleta e foarte tare. Sunt pasionat de biciclete ... :)

  1. Sincer, si mie mi-ar placea o astfel de bicicleta. Ocupa mult mai putin spatiu - e mai practica.

Trimiteți un comentariu