Noutati Hi-Tech - Inventii si Inovatii 4

  • vineri, 24 septembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

O ruleta "mai altfel" - Uitati de ruletele normale, ale caror benzi se pot rupe sau pot fi prea scurte. Iti pui pe un deget de la mana stanga un capat al SmartFingers si pe un deget de la mana dreapta celalalt capat, apoi poti masura distanta dintre cele doua degete. Partea buna e ca un capat al SmartFingers poate fi tinut de o persoana in timp ce al doilea capat poate fi tinut de alta persoana, astfel incat se pot masura distante foarte mari (din pacate, pe site-ul oficial nu se spune daca exista o distanta maxima, dar banuiesc ca da). SmartFinger foloseste mai multe unitati de masura, in functie de preferintele setate. In plus, are functie de masurare a volumului, prin faptul ca poate retine in memorie ultimele 3 masuratori si calculeaza astfel volumul unei cutii de exemplu. Dispozitivul vine impreuna cu un incarcator, astfel incat sa nu iti faci probleme cu schimbarea bateriilor.



Ochelari - cu subtitrare. Babel Fisk este un produs revolutionar conceput de danezul Mads Hindhede, destinat celor care au probleme cu auzul. Ochelarii au niste microfoane incorporate in rama, microfoane care capteaza sunetele si le transforma in text, cu ajutorul unui program TTS (text-to-speech). Textul astfel obtinut este proiectat apoi pe lentile de unde poate fi citit. In plus, toate textele pot fi inregistrate pe o memorie flash pentru a fi citite mai tarziu.

P&P Office Waste Processor - Dispozitivul care recicleaza hartia folosita si o transforma in creioane de scris. Aparatul foloseste rezerve de mine de creion pe care le insereaza in mijlocul unui sul de hartie reciclata, presat si lipit.  In momentul in care aparatul e pe cale sa ramana fara rezerva de mine de creion acesta va semnaliza  nevoia de incarcare prin aprinderea unui led. Conform producatorilor, noile creioane se formeaza foarte repede, fara a da insa cifre precise. Momentan, acest dispozitiv este doar sub forma de idee, insa posibilitatea realizarii lui nu e prea indepartata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu