Noutati Hi-Tech - Inventii si Inovatii 2

  • miercuri, 22 septembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Haptic Reader - dispozitiv care transforma orice pagina tiparita intr-o pagina scrisa in alfabetul braille. 
Haptic Reader scaneaza mai intai pagina dorita, apoi transpune cuvintele in braille, dupa care proiecteaza pagina astfel convertita pe suprafata de sticla a dispozitivului, astfel incat sa poata fi citita de catre nevazatori.
Din pacate, documentatia dispozitivului nu arata exact cum se face aceasta proiectare pe suprafata reader-ului
In plus, Haptic Reader are optiunea de a "citi" pagina scanata, astfel incat in loc sa transpuna pagina dorita in braille sa o citeasca cu voce tare direct utilizatorului.

Sprayul-Imbracaminte - Stiu, suna cat se poate de ciudat dar acest produs exista deja. Este vorba despre un "cocktail" de substante care pulverizat pe piele se transforma intr-o tesatura (intre noi fie vorba - destul de urata ca aspect) care, odata uscata, se poate dezbraca si chiar spala in masina de spalat pentru refolosire. Cercetatorii de la Imperial College London au reusit, dupa 10 ani de teste, sa obtina acest amestec de bumbac, polyester, plastic si solventi care, spera ei, va putea deveni in scurt timp un produs fiabil si vandabil pe piata. (atentie, clipul de mai jos contine scene de nuditate non-sexuala)



ElliptiGO 8S - Bicicleta stepper (?) Mi-a fost greu sa traduc numele acestui produs, mai ales ca nu prea am inteles la ce foloseste. Seamana cu un stepper, aparatul acela pe care il gasim in salile de fitness si care "mimeaza" alergatul sau pasitul. Dar, in loc sa fie un stepper fix, e un fel de bicicleta-stepper. E ca si cand ai alerga pe bicicleta - foarte ciudat - dar oarecum interesant. Vedeti in clipul de mai jos despre ce este vorba:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu