Ultimele gadgeturi, inventii - tehnologiile viitorului

  • sâmbătă, 4 septembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Nu am mai investigat demult noile aparitii pe piata de gadgeturi sau ultimele inventii prezentate pe la diverse targuri de tehnologie. Si intre timp s-au adunat cateva interesante. Ia uitati:

1. Pasionatii de muzica si cei care doresc sa isi pastreze melodiile de pe vechile placi de vinyl in format electronic vor iubi noul dispozitiv danez, Lenco L-71, un fel de pick-up care poate inregistra direct de pe placile de vinyl pe un stick USB sau un card SD. Avantajul lui Lenco L-71 e ca pretul lui va fi unul accesibil majoritatii, adica sub 100 de euro, si ca poate functiona la vitezele de 33 sau 45 rpm. In plus, el reda piesele direct in format wma sau mp3. Eu deja l-am pus pe lista de cumparaturi must have, mai ales ca ma asteapta acasa un vraf de placi de vinyl pe care le-am pastrat inca din copilarie.


2. Cartofi prajiti cu aer, fara grasimi - asta e propunerea celor de la Philips, in opinia carora noul Airfryer va revolutiona industria alimentara pentru totdeauna. Este vorba de o friteuza care nu foloseste ulei pentru a prajii cartofii sau alte alimente, ci se bazeaza pe circulatia aerului fierbinte in jurul unui grill. In plus, in aceasta friteuza se pot prepara mai multe tipuri de alimente laolalta, fara a li se pierde aroma specifica. Temperatura este reglabila si merge pana la 200 grade Celsius. Gustul, sustin cei de la Philips, este acelasi ca si cel obtinut pe cale clasica.


3. Pijamale inteligente pentru bebe - Exmobaby. Aceste pijamale monitorizeaza starea bebelusului si transmit informatii direct la telefonul mobil sau la calculatorul parintilor. Exmobaby este capabil sa analizeze bataile inimii, temperatura, nivelul de activitate al copilului si chiar starea emotionala a acestuia. In plus, ele pot sa isi schimbe culoarea daca, sa zicem, bebelusul are febra. Exmobaby este confectionat dintr-un material textil patentat, conductor biosensibil, are atasat un transmitator wireless cu baterii de lunga durata si vine impreuna cu un software care poate fi instalat pe calculator sau mobil pentru a face legatura intre parinti si bebe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu