Al 13-lea...Semn Zodiacal

  • luni, 19 ianuarie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Tot aud de ceva vreme încoace despre un al 13-lea semn al Zodiacului. Am dat rapid o căutare pe net, şi iată ce am aflat:

Nu mai sunt Săgetător ! Am devenit Ophichus. Adică bătrânul cu şarpele. Mă rog...aveţi detaliile mai jos.

Un al 13-lea semn zodiacal, apărut din cauza unor mici devieri de la traiectoria Pământului în mişcarea sa de rotaţie în jurul Soarelui, a fost descoperit de un astronom din Australia, transmite Reuters.

Pământul nu se învârte în jurul propriei axe ca un balon perfect sferic, ci mai degrabă ca un titirez, pentru ca atracţiile manifestate de Soare şi Luna asupra Terrei nu sunt uniforme. "Pe scurt, Soarele a deviat puţin de la traiectoria pe care o avea în urma cu 3.000 de ani, când a luat naştere astrologia", a declarat John Shobbrook, director al observatorului Siding Spring al Universităţii Naţionale din Australia.

Semnul zodiacal se numeste Ophiuchus sau Purtătorul de Şerpi şi cade în perioada 30 noiembrie - 18 decembrie, între zodia Scorpionului şi cea a Săgetătorului.


Semnul, reprezentat de nişte şerpi încolăciţi utilizaţi de medici, a fost remarcat de Ptolemeu, părintele clasic al astronomiei, care l-a înscris printre alte 48 de semne în catalogul său de astronomie "Almagest". Shobbrok a calculat că în prezent există o deviere de 30 de grade între Soare şi Pământ ceea ce înseamnă că această constelaţie poate avea statut de semn zodiacal şi poate fi inclusă în banda zodiacală inventată de babilonieni în urmă cu 3000 de ani, informează Shobbrook.

În mitologie, Ophiuchus era reprezentat de un bătrân cu mantie sprijinind un şarpe. Se spune că Ophiuchus îl reprezintă pe Esculap, un vindecător din antichitate, iar şarpele indică faptul că veninul poate vindeca sau ucide. Se spune că oamenii născuţi în această zodie au capacităţi de vindecare, pot interpreta visele, caută pacea, au talent poetic şi atrag norocul.

LATER EDIT:
Am uitat ce era mai important, adică noua delimitare a zodiilor. Iată:

Capricorn: 19 ianuarie - 17 februarie
Vărsător: 18 februarie - 12 martie
Peşti: 13 martie - 19 aprilie
Berbec: 20 aprilie - 12 mai
Taur: 13 mai - 20 iunie
Gemeni: 21 iunie - 19 iulie
Rac: 20 iulie - 11 august
Leu: 12 august - 17 septembrie
Fecioară: 18 septembrie - 31 octombrie
Balanţă: 01
noiembrie - 21 noiembrie
Scorpion: 22 noiembrie - 30 noiembrie
Ophiuchus: 01 decembrie - 18 decembrie
Săgetător: 19 decembrie - 18 ianuarie


Mă rog, specialiştii încă nu au căzut efectiv de acord asupra datelor exacte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu