Maidanezii

  • miercuri, 8 iunie 2011
  • Scris de ZumiElla

De cativa ani ne chinuim sa rezolvam problema maidanezilor si nu reusim.
Intotdeauna se gasesc niste ONG-uri, sau niste oameni, "mari iubitori de animale" care se amesteca in treburile altora, care vaneaza niste greseli ca sa poata striga in gura mare ce mari atrocitati se petrec sub obladuirea primariilor, sau consiliilor locale sau judetene.
Aceste ONG-uri si-au ales niste obiective foarte simple, usoare pentru care sa militeze si sa se faca cunoscute, protejarea maidanezilor. De ce nu protejarea oamenilor de maidanezi ?
Prin alte tari animalele abandonate sau prost tratate de stapani, sant confiscate, duse la adaposturi tratate si apoi oferite spre adoptie. Animalele care nu sant adoptate sant eutanasiate.
La noi, maidanezii sant adunati de pe strazi tinuti in adaposturi ca sa fie sterilizati si apoi sant eliberati in aceleasi locuri de unde au fost adunati.
Ce s-a rezolvat in felul asta ? Nimic. N-am scapat de maidanezi, in continuare strazile sant un pericol.
Rezolvare la problema maidanezilor : sa fie adunati in adaposturi, iubitorii de animale sa adopte pe cele pe care le doresc iar cei neadoptati sa fie eutanasiati.
Vor fi multi care sa spuna ca sant inumana, sau ca urasc animalele.
Celor care gandesc asa am sa le spun ca pe vremuri oamenii erau mult mai responsabili in privinta acestor animale [caini, pisici] si nu le lasau sa se inmulteasca necontrolat. Si eu pe vremea copilariei plangeam dupa catei sau pisicute si nu intelegeam de ce sant condamnati, de ce doar unu sau doi ramaneau si ceilalti dispareau.
Acei oameni responsabil de demult isi tineau un caine si o pisica la casa, doar de atat aveau nevoie. Nu tineau cate 10-20 de pisici sau cate 10 caini si apoi sa ii abandoneze pe strazi.
Pentru marii iubitori de animale, ca si pentru ONG-uri adoptati cainii daca vreti sa-i scapati de eutanasiere, dar asumati-va responsabilitatea adapostirii si a hranirii lor. Nu-i adoptati ca sa-i eliberati pe strazi.



1 comentarii:

  1. Corect. In aceasta problema sunt total de acord. Sterilizarea si relocarea in oras nu rezolva problema. Cainii sunt in continuare agresivi si, culmea! se inmultesc in continuare.

Trimiteți un comentariu