Banii bata-i vina !

  • marți, 21 iunie 2011
  • Scris de ZumiElla

Mi se pare nedrept, umilitor chiar, ca dupa ce ai muncit o viata, adica 30-35 sau chiar 40 de ani, cand ajungi la pensie sa primesti aceeasi suma, sau uneori chiar mai mica decat indemnizatia pe care o primeste un bebeu, al carui singur merit este ca s-a nascut.
Iubesc copii, dar nu inteleg de ce trebuie sa ii crestem noi pana la varsta de 2 ani.
Se face mare caz ca statul [adica noi toti platitorii de impozite] nu mai plateste laptele praf pe care il consuma acesti bebei. Ce mare tragedie ca mamele vor trebui sa le dea lapte de vaca.
Mare tragedie ! Pentru cine ? Poate pentru producatorii de acel lapte praf recomandat pentru hrana bebeilor, ca nu vor mai avea piata de desfacere asigurata.
Si acum sa revin la nedreptate ; un pensionar are multe cheltuieli de achitat. Cheltuielile lunare cu intretinerea, cheltuielile curente utilitati, tratamente si hrana, da hrana ca din acea pensie trebuie sa se hraneasca un pensionar. Paralela ; pai bebeul are sticla de lapte la mama adica la purtator, care nu costa nimic in plus, decat hrana mamei, adica ceva ce statul nu ar trebui sa subventioneze.
A, ca mamele nu vor sa-si deformeze corpul alaptand bebeii, asta e exclusiv alegerea lor si prin urmarea cheltuiala lor.
Da, mai sant unele exceptii, dar la noi exceptiile fac regula, asa ca generalizam si platim hrana tuturor bebeilor.
Si apropo de exceptii si reguli, la noi chiar daca o femeie nu munceste sau nu a muncit vreodata primeste o indemnizatie de 600 de lei adica o suma egala cu o pensie medie, cu o pensie care a fost castigata in decursul a 30-35 de ani de munca. Singurul merit sau efort al mamei respective e ca a stat pe spate [imi cer scuze pentru vulgaritate] si asa si-a asigurat indemnizatia egala cu o pensie medie, pe timp de 2 ani.

3 comentarii:

  1. Din cate stiu eu, ca sa primesti acea indemnizatie trebuie sa muncesti macart un an inainte.

  1. poate acuma, dar pe la inceputuri au primit toate mamele indemnizatii

  1. Eu asa stiu - conditia e sa ai un an lucrat fara intrerupere inainte de a naste. Nu stiu cum e la cei asistati social, daca primesc indemnizatie. Atata stiu ca alocatia pentru copil se da oricum, cei 200 de lei pana la 2 ani.

Trimiteți un comentariu