Asa-i romanul ?? Oare !

  • marți, 7 iunie 2011
  • Scris de ZumiElla

Mai deunazi se facea mare tam tam ca s-a deschis la Bruxelles reprezentanta Tinutului Secuiesc. Proteste din partea politicienilor ca sa nu se recunoasca aceasta reprezentanta.
Pe mine ca simplu cetatean roman nu ma deranjeaza aceasta reprezentanta.
Daca secuii vor sa-si promoveze in Europa tinutul, cultura, produsele foarte bine. De ce sa astepte ca sa fie promovati de la Bucuresti. Cei din capitala nu au timp de asa ceva. Altele sant interesele si prioritatile lor.
Dar ceea ce ma deranjeaza pe mine a fost replica celor care s-ar vrea reprezentanti ai motilor.
Replica din Tara Motilor a fost ; daca Tinutul Secuiesc are reprezentanta la Bruxelles si ei isi cer dreptul sa-si deschida reprezentanta.
Exact asta ma deranjeaza, argumentul acesta pueril, daca altul face si eu vreau sa fac.
Argumentul asta merge la cei de la gradinita.
Jalnic, foarte jalnic, daca Tara Motilor au asemenea lideri, care nu au alte argumente decat, "pai daca aia pot, noi de ce nu" ?
Motii, au mestesugari priceputi si talentati, datina populara a motilor e deosebita, tinutul motilor e de basm, de ce nu vor sa promoveze toate astea, cu asa ceva ar atrage atentia celor din Europa.
Oare chiar asa-i romanul ?
Din pacate sant tot felul de lideri autoproclamati, care folosesc aceste argumente ; daca altii fac ceva si noi vrem.
Nici nu e de mirare cand de vreo 15-20 de ani ies pe banda rulanta diplomele de absolventi de universitate.
Cred ca in statistici avem foarte multi care au studii superioare, dar in realitate daca sta-i sa-i asculti iti dai seama ca diploma din buzunar, nu ii face mai inteligenti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu