Inventii ciudate - Portofelele inteligente

  • luni, 6 decembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Datorita faptului ca tot mai multi oameni folosesc exclusiv carti de credit pentru a plati pentru bunuri si servicii, ei neavand astfel un control foarte strict asupra fondurilor pe care le au la dispozitie, s-a simtit nevoia unor portofele care ofera proprietarilor feedback tactil atunci cand efectueaza o tranzactie sau cand ajung (de exemplu) la limita cu fondurile.

Astfel, cercetatorii de la laboratoarele media a Massachusetts Institute of Technology au inventat portofelele inteligente care reactioneaza in relatie cu contul bancar al proprietarului. Este vorba de trei tipuri de portofele, fiecare avand un alt tip de functie si reactie: Bumblebee (Bondarul), Mother Bear (Ursoaica) si Peacock (Paunul).


1. Bumblebee (Bondarul) - acest portofel vibreaza de fiecare data cand banca efectueaza o tranzactie in contul proprietarului. Durata vibratiei indica valoarea tranzactiei iar felul in care portofelul vibreaza indica tipul tranzactiei: depunere sau retragere de fonduri. Se doreste astfel incurajarea oamenilor de a face legatura intre gestul de a intinde cartea de credit si efectul pe care acest gest il are asupra propriului cont bancar. In plus, fraudele cu carti de credit pot fi mai usor depistate: portofelul vibreaza si totusi proprietarul nu a folosit cartea de credit - inseamna ca cineva l-a fraudat.

2. Mother Bear (Ursoaica) - usurimea cu care se deschide acest portofel depinde de fondurile de care dispune proprietarul: cu cat acesta are mai multe fonduri la dispozitie cu atat portofelul se deschide mai usor si cu cat scad fondurile din cont cu atat e mai greu sa deschizi portofelul. Proprietarul isi poate stabili la inceputul unei luni o limita de buget, iar cand banii din cont ajung in preajma acestei limite va fi foarte greu sa deschida portofelul, in acest fel incurajandu-se economisirea.

3. Peacock (Paunul) acest portofel "se umfla in pene" precum un paun: cand exista multi bani in cont portofelul este umflat, acesta subtiindu-se pe masura ce scad fondurile din contul bancar.


In acest moment cele trei tipuri de portofele sunt in teste, ele fiind deocamdata doar sub forma de prototip. Se doreste insa realizarea unui pachet care sa integreze toate aceste functii in acelasi portofel, deoarece acum fiecare portofel are doar o functie si numai una.



Proverbial Wallets from John Kestner on Vimeo


Via GIZMAG.

1 comentarii:

  1. When someone writes an piece of writing he/she retains the
    image of a user in his/her mind that how a user can be aware of
    it. Thus that's why this post is great. Thanks!
    Here is my web page - cool articles to write about

Trimiteți un comentariu