Pensionarii si asigurarile de sanatate

  • joi, 9 decembrie 2010
  • Scris de ZumiElla

Ministrul sanatatii declara foarte satisfacut : bine ca s-a votat legea, in felul acesta acoperim gaurile din bugetul sanatatii.
Doar sant 2 milioane de pensionari in Romania care au pensii pana in 1000 de lei, asa ca din ianuarie se vor aduna multi bani la bugetul sanatatii.
Gaurile din bugetul sanatatii : oare se datoreaza tratarii bolnavilor ?
Nu. In toate spitalele pacientii sant nevoiti sa-si cumpere medicamentele ca spitalele nu au. Daca pacientul nu are bani sa-si cumpere medicamente este tratat cu aspirina daca nu se termina si asta.
Si atunci unde se duc banii ?
Pro-tv a realizat o seama de reportaje in care ne-a aratat cum banii alocati spitalelor se scurg in buzunarele unor firme conduse de apropiati ai celor pusi sa gestioneze acesti bani.
Si am cateva exemple: - un spital organizeaza o licitatie pentru a scapa de gunoiul periculos, adica siringi, fese folosite, etc. normal trebuia sa castige firma cu oferta cea mica la kg de gunoi distrus. Spitalul a ales firma cu oferta cea mai mare, adica vreo 6 lei per kg in loc de 3-4 lei. Cum a fost posibil ? Firma care a castigat este a fostei sotii a directorului spitalului.
Un alt exemplu : In timp ce pacientii in pijama ies din spital sa-si cumpere medicamente pentru tratament, spitalul are bani pentru a achizitiona mobilier, adica scaune, fotolii, canapele, etc. Firma care livreaza mobilierul este proprietatea sotiei prefectului din judetul respectiv.
Socant este pretul de achizitie al mobilierului, un scaun care costa 75-85 de lei, spitalul il achizitioneaza de la firma respectiva cu 350-400 de lei, un fotoliu este achizitionat cu 3500-4000 de lei, iar o canapea cu 6500-7000 de lei.
In felul acesta banii alocati spitalului intra in buzunarele sotiei [sau fostei sotii] a prefectului, iar pacientii sant nevoiti sa-si cumpere medicamente pe banii lor.
Credeti ca cineva este tras la raspundere pentru aceasta risipa a banului public ?Nu. Totul este perfect legal.
Sant atatea portite prin legile din Romania incat toti cei care isi transfera banii publici in propriile buzunare pot sa doarma linistiti.
Asa ca cei aproximativ 2 milioane de pensionari care sant obligati prin lege sa plateasca asigurari de sanatate pot sa stea linistiti, banii se vor scurge in niste buzunare nesatule, gaurile din sanatate vor supravietui, iar ai nostri guvernanti vor gasi alte si alte modalitati sa mai smulga niste bani de la saracii din Romania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu