Recunostinta pentru revolutionari !

  • marți, 21 decembrie 2010
  • Scris de ZumiElla

Am mai scris un articol despre revolutionari, dar acuma vreau sa scriu ceva mai deosebit.
Cred ca vor fi unii carora nu le va conveni ceea ce voi scrie, nu defaimez pe nimeni, scriu doar felul in care percep eu faptele petrecute in decembrie '89.
Dupa 21 de ani, nu exista nici un terorist condamnat, sau macar descoperit, care sa fi tras in demonstranti. Armata nu a tras, militia nu tras in demonstranti.
Atunci cine a tras ?
Exista totusi ceva ce atunci s-a stiut dar de care nu se mai pomeneste nimic.
Au existat civil inarmati.
Se stie ca inainte de '89 fiecare intreprindere avea o Garda Muncitoreasca si un depozit de arme. Garda facea instructie militara, se facea trageri in poligon, ba se faceau si aplicatii de lupta in afara orasului la care erau prezenti ofiteri superiori din armata care dadeau calificative.
In decembrie '89 acele arme au iesit din intreprinderi si au ajuns in mana civililor. Acei civili care au avut de platit cate o polita sau au avut de razbunat un afront au folosit armele pe care au pus mana.
Exista si victime colaterale care nu au avut nimic de a face cu acele razbunari. S-au aflat la locul si momentul nepotrivit.
Am cateva exemple : O tanara din Bucuresti povesteste revoltata ca aratandu-i unui controlor, dintr-un mijloc de transport public, legitimatia de revolutionar s-a uitat cam lung si ea s-a simtit jignita. Cum a intrat in posesia unei legitimatii de revolutionar ?
In '89 avea 12 ani si impreuna cu fratele si cu tatal a iesit in strada sa vada ce se mai intampla. A fost in locul si momentul nepotrivit, mai multi oameni printre care si ei trei au fost dusi la sectia de politie, cica au fost batuti bestial [eu cred ca au primit cateva palme daca au fost obraznici, de copii vorbesc nu de adulti].
Cum a luptat acea fetita pentru libertatea poporului ? De ce a primit acele avantaje ce decurg dintr-un certificat de revolutionar ? Alaturi eram mii de oameni care nu au primit nimic.
Un alt caz tot in Bucuresti. Un student impreuna cu niste colegi au iesit sa vada ce se intampla. Tatal vazand ca intarzie pleaca in cautarea lui. Un glonte ratacit il atinge pe tatal plecat in cautarea fiului, cade la pamant si moare. Este proclamat revolutionar.
Cum a luptat pentru libertate ?
Si sant multe exemple de acest fel.
Ce merit au si ce recunostinta trebuie sa le purtam ca s-au aflat in locul si momentul nepotrivit ?
De ce sa beneficieze de avantaje doar ei si ceilalti, acele milioane care au iesit in strada sa traiasca in mizerie si saracie.
Revolutionarii au fost complicii, poate fara voie ai celor care au preluat puterea. Au primit pamant, locuinte, spatii comerciale, bani, scutiri de la impozit, doar ca cei de la putere sa poata jecmani toata bogatia Romaniei si sa arunce in declin tara.
Chiar aveti recunostinta celor cateva milioane de oameni care traiesc in saracie si mizerie. Voi stati la baza distrugerii industriei si agriculturii Romaniei.
Acei oameni care nu mai au un servici, care si-au pierdut sperantele intr-o viata mai buna au de ce sa va fie recunoscatori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu