Iernile de altadata sau eficienta autoritatilor

  • vineri, 19 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Vazand postul de mai jos cu iarna de altadata mi-am amintit de o iarna de altadata. Era noaptea de revelion, noaptea dintre anii '78-'79 si a nins toata noaptea dar cu fulgii aia mari de mai mare placerea sa iesi la plimbare. Si chiar de anul nou era o zapada mare ca nu razbeai sa mergi prin oras.
Multora nu o sa le placa ce am sa zic acuma dar asta e realitatea ca le place sau nu. E vorba de eficienta autoritatilor in rezolvarea crizei. Autoritatile au mobilizat toate intreprinderile care aveau parc auto. Chiar daca era anul nou au iesit la deszapezire si intr-o zi au scos zapada din oras. Nu a ramas orasul paralizat din cauza zapezii. Doar cei care erau in concediu legal au scapat de mobilizare.
Sa vorbim de eficienta actuala a autoritatilor sau mai bine de ineficienta lor. Cum ninge gata tot orasul e dat peste cap, chiar daca sant pregatite comandamente pentru interventii. Vina o poarta autoritatile dar si populatia. Ne-am invatat sa nu mai punem mana, sa nu mai facem nimic sa asteptam ca autoritatile sa faca totul.
In urma cu putin timp tot pe acest blog am scris "Zapada...."o persoana a comentat ca plateste destul impozit si nu mai vrea sa faca si munca voluntara. Adica sa ne intelegem, munca voluntara era pe vremuri, pe vremea lui Ceausescu acuma gata nu mai dam zapada nici macar din fata casei ca doar platim impozit. Impozit am platit si pe vremuri.
Autoritatile sant vinovate ca nu stiu sa mobilizeze populatia in asemenea cazuri. Indiferent cate comandamente ai pregatite ele nu vor face fata, mai trebuie sa puna mana si localnicii nu sa astepte mura in gura.
Munca voluntara nu Ceausescu a inventat-o, ca sa moara o data cu el, munca voluntara se face si in vest. Chiar ar trebui sa ne fie rusine cand vedem cum tineri din alte tari vin la noi sa ne faca munca voluntara si sa ne adune gunoaiele cu care noi sufocam natura.
Pana cand ne ascundem in spatele sloganului 'gata cu munca voluntara nu mai santem pe vremea lui Ceausescu' localitatea, tara vor fi sufocate de mizerie, de zapada.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu