Valori

  • sâmbătă, 23 iunie 2012
  • Scris de ZumiElla

Nu sant vreun expert, dar totusi vreau sa limpezesc niste lucruri.

De cand ma stiu, am tot auzit ca romanii sant o natie cu mult bun simt, sant oameni buni, milosi, oameni saritori, care intind o mana de ajutor aproapelui.
Intr-un cuvant romanii au un cod de valori pe care il respecta.
Respectul, onoarea s-au nascut in Ardeal.
Poate ca sant partinica, socotindu-ma ardeleanca, dar imi amintesc, copil fiind cum se salutau barbatii cand se intalneau ; se opreau in loc, isi ridicau palariile si ; respectele mele. Acesta era salutul, ardelenilor si intradevar se respectau.
In codul lor nescris, la loc de cinste era onoarea si respectul. De mic copil erai invatat sa-i respecti pe cei din jurul tau. Nu era pedeapsa mai mare decat sa-ti spuna parintele tau ca l-ai facut de rusine, iti venea sa dispari de pe fata pamantului.
Sa revenim si sa vedem care sant valorile romanilor in prezent.
Romania este un stat care face parte din Europa, si pretindem sa fim respectati ca stat si ca natiune.
Ca sa fim respecteti de altii trebuie sa ne respectam noi insine.
In toate statele sant institutii reprezentative. In Romania avem institutia prezidentiala, parlamentul, guvernul si la nivelul local primarie.
In toate statele civilizate aceste institutii sant respectate.
Nu si in Romania, altfel cum poti sa-ti explici ca un presedinte de partid isi permite sa-l santajeze public pe presedintele tarii.
Unde este respectul pentru cea mai inalta institutie din Romania. Puteti ura omul, dar atata timp cat reprezinta institutia de cel mai inalt nivel al tarii, trebuie sa-l respectati.
Au uitat ce inseamna respectul, iar valorile morale , vorbe goale, promit luna de pe cer ca sa ajunga in frunte, ca sa apuce ciolanul.
Asta e singura valoare pe care o respecta romanul din zilele noastre ; sa ajunga in frunte, sa se infrupte din ciolan, promisiunile, vorbe goale, spuse pentru prosti.
Ajungi sa-ti fie rusine ca esti roman.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu