Conflict

  • miercuri, 13 iunie 2012
  • Scris de ZumiElla

Acel conflict pe care premierul Ponta si-l dorea atat de mult, a izbucnit in sfarsit.
Care a fost cauza, - marea,fierbintea dorinta a lui Ponta de a participa la Consiliul European.
Ieri, premierul Ponta s-a prezentat in fata parlamentului cu o ' declaratie' care a si fost votata de altfel, care sa-l mandateze sa reprezinte Romania, la Consiliul European.
Parlamentul poate emite o hotarare dar alege sa voteze o simpla declaratie, care e egal cu un mare zero. In constitutie scrie ca parlamentul voteaza hotarari, legi si motiuni.
Cu o declaratie nu poti sa dai mandat de reprezentare. Parerea mea.
Dupa parerea USL-istilor conflictul a fost generat de declaratia presedintelui Traian Basescu.
Si acum, ajung la subiect, dezbaterile pe acest conflict.
Antena3, nu pierde ocazia si isi aduna expertii analisti care dezbat, sucesc si rasucesc pe toate partile conflictul, si evident ca-i dau dreptate parlamentului care la mandatat pe Ponta sa ne reprezinte la Bruxelles.
Unul dintre acesti ultra - inteligenti - experti - analisti ne-a dat si motivul pentru care Ponta trebue sa participe la consiliu.
Motivul, dupa parerea acestui super inteligent ; 9 din 10 romani au votat duminica cu USL-ul, asa ca presedintele Traian Basescu nu mai reprezinta pe nimeni.
As vrea sa le reamintesc acestor clovni care cred ca detin monopolul inteligentei in Romania, ca in 2009 D-l Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei are mandatul celor peste 5 milioane de romani care l-au votat.
Daca vorbim de legitimitate si de reprezentare hai sa vorbim de USL.
USL-ul are legitimitate dupa alegerile de duminica doar in primariile si in consiliile judetene pe care le-au castigat.
In 2008 cand au fost alegerile romanii au votat niste partide UDMR, PNL, PSD, PDL, etc.
In actualul parlament, USL-ul este ilegitim, aceasta majoritate USL-ista nu are mandat din partea alegatorilor, in momentul in care au schimbat tabara politica si-au pierdut mandatul din partea votantilor.
Nu poti sa schimbi tabara dupa cum bate vantul sau dupa cum te mana interesul propriu, si sa sustii ca ai mandat din partea alegatorului.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu