Sila , Dezgust , Dezamagire ....

  • marți, 1 noiembrie 2011
  • Scris de ZumiElla

Sila, Dezgust, dezamagire, toate aceste sentimente le traiesc vis a vis de politica si politicienii din Romania.
De ce ?
Au hotarat politicienii nostri ca salariul minim sa fie de 700 de lei la bugetari, iar la patron poate sa fie doar 600 de lei.
In marea lor intelepciune au hotarat ca prostimea poate trai din acesti bani.
Suparator e faptul ca acesti romani [muncitorii cu salariul minim] sant desconsiderati de clasa conducatoare din Romania. Se spune ca romanii nu vor sa munceasca. Chiar asa o fi ?
Stirea e recenta, 15 nepalezi sunt angajati de o firma in Constanta pe un salar de 500 de euro, li se asigura cazare dar nu mai primesc decat 300 de euro, se muta in Bucuresti, iar aici primesc doar 700 de lei salar plus cazare. Stirea se da la tv, bietii nepalezi mor de foame, nu reusesc sa traiasca din cei 700 de lei pe luna. Dar atentie cazarea le este asigurata. Facem o paralela ; romanul din cei 700 de lei trebuie sa plateasca si cheltuieli de intretinere, cine e mai muritor de foame ; romanul sau nepalezul ?
Nu e singurul exemplu cand strainii sant mai bine platiti decat romanii pentru aceeasi munca prestata.
O firma de confectii din Botosani a adus muncitoare din China. Salariul oferit la angajare 500 de dolari pe luna plus cazare. Declaratia patronului : a adus muncitoare din China, fiindca romancele nu vor sa munceasca.
Ce nu spune patronul e ca salariul pentru o romanca este de 600 - 700 de lei, adica o treime din cei 500 de dolari.
Muncitorii romani, in Romania sunt mai prost platiti decat strainii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu