Scormonitul prin gunoaie are un nume. Si o ideologie.

Pun pariu ca habar nu aveati. Sau daca stiati, probabil va numarati printre putinii care stiu. Pun pariu ca nici ai nostri scormonitori prin gunoaie nu au habar de asta. Da, scormonitul prin gunoaie are un nume - Freeganism si o ideologie - Anticonsumerismul.


Freeganismul este (conform Wikipedia) un stil de viata anticonsumerist in care oamenii isi bazeaza traiul pe participarea limitata la activitatile specifice economiei conventionale si pe consumul minimal de resurse. Curentul a evoluat incepand cu mijlocul anilor '90 ca o reactie antiglobalista si ecologica.


Cei care adopta acest stil de viata se hranesc din produsele pe care le gasesc in tomberoanele de pe langa supermarketuri si alte magazine. In plus sunt adeptii reciclarii - orice alt obiect gasit la ghena si care poate fi inca folosit (in vreun fel sau altul) este cules si refolosit.


Freeganismul asta se pare ca deocamdata a prins prin SUA si prin UK. Dar ai nostrii boschetari sunt de mult acolo, practicandu-l de zeci de ani de zile. Chiar de pe vremea lui Ceau'.


Deci, fratilor, nu e nici o rusina sa scormonim in gunoaie. Cica suntem impotriva sistemului daca facem asta. Salvam copii lumii de la foamete si exploatere. Mai ales acum, pe criza asta. Salvam si resursele planetei.


2 comentarii:

 1. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
  Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
  Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
  1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
  2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
  3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
  Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
  Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
  Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

Trimiteți un comentariu